Bazı derneklerin sürekli “Liman taşınsın” şeklinde ki açıklamalar yapmasını eleştiren Muzaffer Ermiş, “Bunlar doğru şeyler değil. Böyle büyük limanlar doğru yatırımlar devasa yatırımlar sonucunda yapılır. Yatırım Adası ile Trabzon Limanı arasında ki mesafe fazla değil, 10 milyon ton yıllık kapasitesinin yüzde 17’sini kullanıyoruz. Liman kapasitesi dolu iddiaları gerçek dışı” dedi. 

“Trabzon’un problemlerini çözelim de en son liman kaldın” diyen Ermin, “İnsanlar kafalarında ürettikleri senaryoyu yansıtmaya çalışıyorlar. Gerçeklerle bu örtüşmüyor. Trabzon Limanının taşınması rantabl değildir. Yatırım Adasında imal edilecek ya da nasıl bir iş imkanı doğar da orada orada yeni bir limana ihtiyaç olacak. Bunu sormak lazım” diye konuştu. 

Ermiş, “Limanı taşımak fantezi olur. Yatırım Adasında ihracatlar ithalatlar Trabzon Limanı üzerinden rahatlıkla karşılanabilir. Arada ki mesafe bunu absorbe edecek durumda. Önce, Yatırım Adasını yapıp kentin ihtiyaçlarını giderelim ondan sonra sıra limana gelsin. Ayrıca Türkiye bütün limanlar şehir içinde. Hepsini taşıyalım mı?” ifadelerini kullandı. (Gökhan Dihkan - Ekspres)