DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan Trabzonspor’da yaşanan kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'un elinden Trabzon Limanı ve Akyazı Stadı'nın alındığını söyleyen Gürdoğan, Trabzonspor'un kongre sürecinde birlik ve beraberlik sağlması gerektiğini söyledi. 

HACIOSMANOĞLU’NUN ENKAZI

61saat’e kongre ile ilgili görüşlerini aktaran Gürdoğan “Trabzonspor Hacıosmanoğlu döneminde girmiş olduğu kaosun derinleşmesi nedeni ile kongreye gitmek istiyor. Trabzonspor’da kriz yönetimi isteniyor. Sözde herkes, eylemle beraber Trabzonspor’u düşününlerin ortaya çıkması gerekir. Trabzon ile ilgili uğraşmak gerekiyor. Galatasaray örneğinde olduğu gibi sağduyunun önde olması gerekiyor. Trabzonspor için yapılabileceklerin var olduğunu bunlarında yapılması için genel kuruldan kurtuluş olarak çıkması, bilançoların gelir gider dengesinin sağlanarak yeni projeler yapılmasını temenni istiyorum.

“BU KAFAYLA GİDERSEK”

Hacıosmanoğlu döneminde Trabzonspor platformu kuran ve Hacıosmanoğlu yönetimi sert şekilde eleştiren Gürdoğan “ Geçmişte İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin bu kadar krize sokabileceğini duymuştuk ve bu platformu kurmuştuk. Asbaşkanlar ve sivil toplum örgütleri ile kurmuştuk. Ne yazık ki Hacıosmanoğlu dönemindeki yanlışların sorulmasın sözünü veren yönetim aynı yanlışları devam ettirdi. Usta’nın yanlışları sorması için geldiğini düşünüyorduk. Divan’da fazla yapılan üyeler vardı, bizzat mahkemeye verdim. Menajer paraları ile ilgili mahkemeye verdik. Gelen yönetim hiçbir şey yapmadı. Hacıosmanoğlu hala yönetmeyi konuşuyorsa yanına kar kalıyor demektir. Bu kafa ile gidersek hiç bir şey yapamayız." 

“LİMAN TRABZONSPOR’UN ELİNDEN ALDILAR”

Trabzon Limanı ile ilgili konuşan Gürdoğan "Özkan Sümer zamanında Trabzon Limanı ihale oldu. Bu limanı alan arkadaş aldığı o zaman biz kömür işlerini yapmayız dediler. O zamanki ihracatçılar birliğinde bu ihalenin bozulup nasıl olacağını sorduklarında “bizim için ortak değer Trabzonspor siz finanse ederseniz bozup gider alırız” dedik. Özkan Sümer ile gittik. Yalnız geldi yönetici yoktu. Hiç beğenmedikleri Özkan Sümer, zamanında ihale iptal oldu. Trabzonspor ihaleye tek ve tarafsız girecekken, Kenan Sönmez’e dedim ki “siz ticaretten anlamazsınız yanlışa getirirler”  Trabzonspor’un eline verilen sıfır olan ihaleyi o günkü Trabzonspor yöneticileri STK’lardan alınıp yapılması gerekirken başka yollar denendi. O isimleriÖzkan Sümer daha iyi bilir.  O gün bana söz veren kömürcüler, finanse et diyenler tarafından Trabzonspor’un hissesi düşürüldü. Trabzonspor’un içinden yani yöneticilerden Trabzonspor’a rakip çıktı. Tek girecekken Trabzonspor Liman ihalesine selefleri ile girdi. Ve bugünki liman idaresi ihaleyi almış oldu. O zamanki kişiler hala konuşabiliyor. Hacıosmanoğlu ve Usta’da hala konuşuyor. 

“AKYAZI TRABZONSPOR’UN”

Nuri Albayrak zamanında Akyazı dolgusu o zaman bugünki Spor Bakanı Osman Aşkın Bak dönemin Başkanı Albayrak’ın calışanıydı. Bizzat bu işlerle ilgileniyordu. Bu evraklarla beraber dolgu iznini aldı ve doldurdu. Evrakta da devredilemeyeceği yazılıyor. Nuri Albayrak ile bu kriz ortamının öncesinde konuştum. Evrak için Milli Emlak’a baktım 2008 yılında devir yemiş ancak Spor Bakanlığı hariç işlem yapılamıyor.  Akyazı Trabzonspor için dolduruldu. Siyasi iktidardan bu talep edildiğinde verir. Oranın yanında bir AVM, otel vb. yerler yada ismini satsa olmaz mı? İpekyolu Üniversite’sinin yeri Trabzonspor’a kazandırılmaz mı? Bir sürü okullar kuruluyor Kolej kurulup büyükşehirlerde faaliyet göstermez mi? Trabzonspor’un borçları buradan gelecek belli peşinatlarla gelirlerle geleceğe doğru uzun vadeye yayılıp ödenemez mi?

“KURTULUŞ PROJELERİ”

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri 3’de 1’ Trabzonspor’un bazı sahalar Trabzonspor olduğu için 5 seneyi geçtiği izin Trabzonspor’a verilebilir. Avrasya Üniversitesi kurulurken Telekomun yeri verildi. Trabzonspor için verilmez mi? Atıl durumda duran Eski Bayram Talebe Yurdunun yeri, Nemlioğlu konağı, Sadri Şener Binasının yanındaki Kunduracılar Caddesi’ndeki bina daha niceleri var bunlar Trabzonspor’a mal edilemez mi? Havalanının otoparkı kaç senedir kullanılıyor, Trabzonspor şirket değil mi çalıştığını ödemeyemiyor mu? Bursa’da olduğu gibi oranın geliri Trabzonspor’a aktarılmaz mı? yapılabilir. 

“DEĞERLERİMİZİ ELEŞTİRİKEN DİKKAT ETMEK GEREKİYOR”

Trabzonspor’un tüm kesimleri bu projeleri hayata geçirip adım adım kim yapacaksa destek olmalı. Herkes Faruk Özak’ı Özkan Sümer’i eleştiriyor. Hataları olabilir. O isimler Trabzonspor’un her yerinde bulunmuş  isimler. Herkes Trabzonspor’a birşey onlar kadar birşey verebildim mi bunu düşünerek eleştirmesi lazım. Trabzonspor Özak’ın bakanlık döneminde her istediğini almadı mı? Eski başkanları bir araya getirmek bizim görevimiz. Trabzon’un siyasetini iş adamlarını tanıyan, gelir getirici projeleri hayata geçirebilecek insanlara ihttiyacımız var. 

“TRABZON’DA MAYA VAR”

Bugün Mehmet Ali Yılmaz onursal başkan Trabzonspor küme düşse üzülmeyecek mi? Nuri Albayrak dedelerinin mezarını burada olduğunu söyledi. Burası hepimizin kökü olduğu yer.  Herkesi bir araya getireceğiz. Burda bir ayağı Istanbul’da. Muharrem Usta’ mı Faruk Özak mı destek olacağız proje ile planla yapacağız.  Özel okullarda yer yok Trabzonspor’un bir koleji okulu olsa herkes oraya çocuğunu yazdırmak için sıraya girer Trabzonspor’un Trabzon’un da bir lobisi olur. Sistem Trabzonspor’a akar sağlayacak. Yusuf ve Abdülkadir’i satmak için konuşuyoruz. Trabzonspor tamamlayıcı genç oyuncu alacak.  Afrika’da 18 yaşında oyuncu 1461’de başlayacak sonra vitrine vereceğiz:  Altınordu play off’a oynuyor hepsi genç oyuncu bu özellik bizde var. Trabzon’da futbol adamı antrnör futbolcu sayını bilebilir misiniz? Bu maya bizde var. Ürün üretmeyi beceremiyorsak kimse yönetime gelmesin" dedi.