Rusya’nın Sochi şehrinde yapılacak olan 2014 Kış Olimpiyatları nedeniyle Sochi Limanı’nı kapatması sonucu Trabzon Limanı'ndaki ticari hareketlilik bitme noktasına gelmesinden sonra yeni bir hareketlilik başladı. 2 aydır Trabzon Limanı'nda mamül ürünler sevk edilmeye başlandı.

Trabzon Limanı Müdürü Muzaffer Ermiş konuyla ilgili 61saat'in sorunlarını yanıtlayarak şunları söyledi:

"Çanakkale'nin İçtaş Demir Çelik Fabrikası'ndan 18 Nisan 2012 tarihinden başlayarak bugüne kadar 5 gemi ile 9 bin 250 ton inşaat demiri Trabzon limanına geldi. Buna takiben, yine 18.4.2012 tarihinden itibaren 10 gemi ile şehrimiz ve civarında bölgeden toplanan hurda 6 bin 300 tonluk hurda demir aynı fabrikaya gönderilmiştir. Böyle bir teklif geldi bizde olumlu yaklaştık. Deliklitaş'taki hurdacılar mallarını karayolu ile Samsun ve Sivas'a sevk ediyorlardı şimdi hizmeti ayaklarına gelmiş oldu. Bölgemizdeki inşaat demir çelik ihtiyacı da böylece karşılanmış oluyor. Karayolundaki taşıma böylece denize kaymış oluyor”.



Öte yandan Trabzon’dan Sivas, İstanbul ve Çanakkale’ye hurda nakliyesi yapan birçok kamyonunda Trabzon Limanı’ndan hurda nakliyesi başlamasıyla iş bulmakta zorlandıkları öğrenildi.

KAYNAK: 61SAAT.COM