2011-2012 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni okul bahçesinde gerçekleştirildi. Okul Müdürü Ömer Eyüpoğlu, bu yıl 125. dönem mezunlarını vermenin onurunu yaşadıklarını belirterek Trabzon Lisesi'nin sadece Trabzon ve bölgenin değil, Türk Milli Eğitimi'nde de önemli yeri olan itibarlı ve köklü bir eğitim kurumu olduğunu kaydetti. Müdür Eyüpoğlu, "Okulumuz özellikle son yıllarda önemli gelişmeler göstererek üstün, başarılı öğrenciler yetiştirilebilmesi için gerekli teknik donanım ve eğitimci kadrosuyla desteklenmiş ve Trabzon Lisesi Ülkemizde eğitim öğretim alanında örnek gösterilebilecek bir düzeye gelmiştir. Öğrencilerimizin azimli çalışmaları ve aldıkları başarılı sonuçlar bu gerçeklerin bir kanıtı olarak görülmektedir. Bu nedenle gururumuz sonsuz, geleceğe yönelik ümitlerimiz güçlüdür. Gururumuz; lisemizin mazisi, umudumuz ise bundan sonra yetiştireceği yetenekli nesillerdir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç da öğrenci ve velilere seslenerek mutlu günlerinde aralarında bulunmaktan son derece memnun olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından mezun

olan 170 öğrenci

sahneye davet edilerek kendilerine çeşitli ödüller verilirken, okula maddi katkıda bulunanlar da

plaketle ödüllendirildi. Daha sonra öğrencilerin havaya kep fırlatmalarının ardından davetlilere geleneksel pilav ikramı yapıldı.

Program mezuniyet anısına düzenlenen eğlence ile sona buldu.