Etkinlikler çerçevesince ilk olarak Ortahisar ilçesinde Meydan Parkı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konularak buradan Trabzon Lisesi'ne doğru yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Trabzon CHP Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Lisesi mezunu Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Trabzonspor eski kulüp başkanları Ahmet Celal Ataman ve Atay Aktuğ'un yanı sıra Hekimoğlu Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TTSO) Suat Hacısalihoğlu, eski Trabzon Belediye Başkanı ve CHP eski millletvekili Volkan Canalioğlu'nun yanı sıra liseden mezun olan çok sayıda kişi katıldı. Okula kadar gerçekleşen yürüyüşün ardından Trabzon Lisesi konferans salonunda bir program düzenlendi.

Programda söz alan Trabzon Lisesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Kenan Atalay, Trabzon Lisesi'nin 130 yılda sadece Trabzon için değil Türkiye içinde çok önemli siyaset, sanat ve spor adamı yetiştirdiğini hatırlattı. Atalay "Bundan sonraki yıllarda da aynı misyon ile eğitim ve öğretim hayatına devam etmesi en büyük dileğimizdir. 130. yıl kutlamaları fikri 100. yıl kutlamalarında önemli rol alan rahmetli Necmettin Karaduman'ın kurucusu olduğu Trabzon Tarihi Araştırmaları Merkezi Vakfı, tarafından ortaya atılmış, derneğimiz, lise yönetimi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gazeteciler Cemiyeti ve 100. yıl mezunu Trabzon Tarihi Araştırmaları Merkezi Vakfı üyesi Ekrem İmamoğlu desteğiyle gerçekleştirilmektedir. Bu kutlamayı organize edenlerin amacı aynı heyecan ve kararlılıkla lisemize bir müze kazandırmak olacaktır" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan yatakhane sitemi 
İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Trabzon Tarihi Araştırmalı Vakfı (TAMEV) Yönetim Kurulu üyesi Ekrem İmamoğlu ise Trabzon Lisesi 100. yıl mezunu olduğunu belirterek, "Dilerdim ki bugün sevgili öğrenci kardeşlerimiz bizimle burada olsunlar. Dilerdim ki bu kentin idari büyükleri de bizimle burada olsunlar. Beraber hissedelim bu kutlamayı. Trabzon Lisesi ya da Trabzon ismi hiç kimseye ait değil. Trabzon'un adını geçtiği her şey bu kentte doğan, yaşamış herkese aittir. O bakımdan isminin geçtiği her yere koşarak gideriz. Hiç bir ego ve altında bir şey aramaksızın, koşarak gideriz. Bu işler gönül işidir. Ben bu kentten beslenerek hayatımı devam ettiriyorum. Bu liseden mezun olmuş baba ve oğuluz biz. Ben babamla bugün buraya geldim" diye konuştu. 

Trabzon Lisesi'nin üst sınıflarında yatakhane olmasını şiddetle reddettiğini belirten İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben sınıf arkadaşlarımla birlikte o yatakhanelerin olduğu sınıflarda ağladığım günleri bilirim. Ben şimdi yine orada o sınıflarda ağlamak isterdim. Çıkamıyoruz üste çünkü yatakhane var. Bunun değişmesi lazım. Buranın mezunları olan ve İstanbul'da çeşitli üniversitelerde okuyan genç arkadaşlarımızla imza kampanyası başlattık. Buranın ismi şuan 'Fen Lisesi" olabilir ama esas ismi 'Trabzon Lisesi'dir. Bu kenttin lokomotifleri var. Niçin sessiz dururlar bilmiyorum ama ben imza topladım ve arkadaşlarım bu imzaları okul müdürüne verecekler, sizlerde lütfen imza verin. Bu lisenin adı Trabzon Lisesi olarak kalmalıdır. Fen Lisesi olabilir gururda duyuyoruz ama ismi Trabzon Lisesi olarak kalmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlikler plaket sunumunun ardından bahçede bir Atatürk anıtı ve kaidesi açılırken, sonrasında geleneksel pilav dağıtımı gerçekleştirildi. Bu akşam Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde Trabzon Lisesi Belgeseli'nin de halk gösterimi yapıldı.