61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Maçka İlçesinde yaşanan otopark sorunu nihayet bir nebze olsun çözüme kavuşuyor. Maçka’da yaklaşık 1 yıldır yapılması gündemde olan Kapalı Pazar yeri ve Otopark inşaatının ihalesinin 11 Şubat 2019 tarihinde yapılacağı açıklandı. Maçka İlçesi Konak Mahallesinde yapılması planlanan Kapalı Pazar yeri ve Otopark İnşaatının sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılması planlanırken işin süresi ise 240 olarak ön görülüyor. 

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada ise projenin 5 katlı olacağını açıklamıştı. 

Koçhan, o dönem yaptığı açıklamada “Maçka’da en büyük problem otopark problemi. Otopark problemini çözmek için de kapalı Pazar yeri yapacağız. 5 katlı bir Pazar yeri projemize başlayacağız. Yağmurda çamurda olan bir Pazar olmayacak. Pazar yerinin altını da otopark yaparak ilçemizde ki otopark sorununun da önüne geçeceğiz. Pazar günümüz Çarşamba. Diğer günler de 500 araçlık otopark olarak kullanılacak” ifadelerini kullanmıştı.