61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Maçka İlçesinde Sümela Manastırına giden yolun, Karayolları tarafından yapılan projede tünelle geçileceği iddiası ilçede büyük tepki çekti. Turistik amaçlı Sümela Manastırına gideceklerin veya yaylaya çıkacakların bu tüneli kullanması Maçka İlçesinin bir anlamda ıssız bir yer haline getireceğine dikkat çeken vatandaşlar projeyi istemediklerini açıklamıştı.  

Tünel fikrinin bir iddia olarak yansıdığı ilçede Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’da, sert tepki göstermiş ve bu tünelle birlikte ilçenin devre dışı bırakılacağını ileri sürmüştü.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Trabzon – Aşkale Karayolu Projesi kapsamında yapılmak istenen ek kamulaştırmanın 1/1000’lik imar planına işlenmesi sırasında bu tepkisini dile getiren Başkan Koçhan, “Karayolları çalışma yaparken bizi bilgilendirmiyor. Bu kavşak projesiyle ilgili 1/1000’liğini ilk defa görüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

1/1000’lik projelerin ilk etapta İlçe Belediyelerini ilgilendirdiğine dikkat çeken Koçhan, Karayollarının bu projede Sümela’ya ulaşım sağlayan yolla ilgili ‘Tünel yapılacağı’ iddiasını ortaya atmıştı.



Bu iddialar sonrasında Ek Kamulaştırma maddesi gündemde kalmış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Koçhan’ın da içende bulunacağı bir heyetin Karayolları yetkilileri ile görüşmesini istemişti.
Bu görüşme dün gerçekleşirken Ek Kamulaştırma Maddesi bugün yeniden Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi.


Başkan Gümrükçüoğlu, “Çatak ve Çeşmeler Mahalleleri arasında ki ek kamulaştırmanın imar planına işlenmesi. Dün ki bir konuydu. sayın Belediye Başkanımız ile Karayollarıyla görüştü. Sayın Cengiz Çolak’ta o bağlantıda bulundu. Mutabakatla birlikte bir Tünel Geçişi ile ilçenin bypass edilmesinin olmadığı konusunda da izahat alındı. Biz de belediye başkanlarımızın rahat olduğunu, meclisimizin rahat olduğunu gördük” dedi.
Madde Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.