Bir sabah burnunu çektiğinde kanama başladı. Revirde tampon yapılıp göreve gönderildi. Böyle bir kaç kez tekrarlanmasına rağmen babası Yusuf  Balaban’ın iddiasına göre tedaviyi yapabilecek bir hastaneye geç götürüldü.

Oğlum Şehittir

‘Sayın Prof. Dr. Mehmet Sönmez hastayı Trabzon’a istedi. Sürekli olarak kan kaybeden ve ayakta duramayan oğlumun Adana’dan uçağa bindirilmesi için ambulans istedim.  Ne Belediye’den ne hastaneden alamadım. Oğlumu taksime koydum ve havalimanına götürdüm.

Sonra Trabzon’a indik ve Trabzon havalimanına Ambulnslar geldi ve Tıp fakültesine yatırdık. Tedavi süreci 8.5 ay sürdü ve kaybettik.

Arif  Balaban. Her Türk genci gibi gururla asker ocağına gitti. Acemi Birliğinden sonra Kahramanmaraş Jandarma Komutanlığına tayin oldu. Bir sabah burnunu çektiğinde kanama başladı. Revirde tampon yapılıp göreve gönderildi. Böyle bir kaç kez tekrarlanmasına rağmen babası Yusuf  Balaban’ın iddiasına göre tedaviyi yapabilecek bir hastaneye geç götürüldü.

Babası duruma Trabzon’dan müdahale etti ve yeni bir kanama da Gaziantep’e sevk edildi. Tedavisine burada devam edildi. Bu sırada Arif’e Lösemi teşhisi kondu.  

Balaban ailesi Trabzon ile, Prof. Dr. Mehmet Sönmez ile irtibat kurdu.

Bundan sonrasını baba Yusuf  Balaban anlatıyor: ‘Sayın Sönmez hastayı Trabzon’a istedi. Sürekli olarak kan kaybeden ve ayakta duramayan oğlumun Adana’dan uçağa bindirilmesi için ambulans istedim. Ne Belediye’den ne hastaneden alamadım. Oğlumu taksime koydum ve havalimanına götürdüm. Sonra Trabzon’a indik ve Trabzon havalimanına Ambulnslar geldi ve Tıp fakültesine yatırdık. Tedavi süreci 8.5 ay sürdü ve kaybettik.’

Oğlunun görev başında hastalandığını görev şehidi olduğunu söyleyen baba Yusuf  Balaban, ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Jandarma Genel Komutanlığı ve milli savunma bakanlıklarına başvurmama rağmen sonuç alamadım. Oğlum hastalandıktan sonra çürük raporu verildiği söyleniyor.

Bu kabul edilebilir değil. Trabzon’dan avukat tutmaya çalıştım, avuktaların bu tür konular ile ilgili olmadığını gördüm.

Ankara’dan avukatlar bulduk ve şimdi ilgili kim ise hangi kurum ise dava ettik. Oğlumu kaybettim. İhmali olanlar ortaya çıksın ayrıca yasal tüm haklarımız verilsin oğlum şehit sayılsın istiyorum’ diye konuştu. (Taka - Ergün Demir)