61SAAT SPOR SERVİSİ

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Mardinli çocuklara Trabzonspor maçı izlettirme hayalini gerçekleştirmek üzere öğrenci, veli, öğretmen ve STK temsilcileriinin aralarında olduğu 140 kişi, Trabzon'a geldi.

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Meydan Parkı'nda Trabzon'daki sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen heyetten bir grup zılgıtlarla Mardin'in yöresel oyunlarını sergiledi. 140 kişilik ekip Trabzon meydanına halaylar çekerken renkli görüntüler otaya çıktı.

Şenlık havasında geçen buluşmada 'Şampiyon Trabzonspor' sloganları atılırken Mardin'den gelen öğrenciler Trabzonspor forması giymesi dikkat çekti. Heyet, Trabzon'da Şehit Kaymakam Safitürk'ün ailesi ile birlikte bugün oynanacak Trabzonspor-Gençlerbirliği maçını izleyecek.

İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen, 10 Kasım 2016'da makam odasında PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün hayali İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla başlatılan proje kapsamında gerçekleştiriliyor. Safitürk'ü kaybetmenin üzüntüsü ile buruk bir mutluluk yaşayan öğrenciler, şehit kaymakamın eşi ve oğlu ile Trabzonspor-Gençlerbirliği maçını izleyecek, Trabzon'un tarihi ve turistik mekanlarını gezme imkanı bulacak.