61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Meydan Parkı 1. Etap ve 2. Etap Düzenleme çalışmalarının ardından İskenderpaşa Otoparkı’nın bulunduğu alanda 3. Etap Çalışmaları bu yıl sonuna doğru başlaması hedefleniyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesinden edinilen bilgiye göre projenin önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacağı ve bu nedenle de ortalama maliyetin belirlenmesi için 3. Etap Çalışmalarının yapılacağı İskenderpaşa Otoparkı’nın olduğu alanda sondaj çalışmalarının yapıldığı bildirildi.
Sondaj çalışmalarının ardından ise proje için ihale çalışmalarının başlayacağı ardından ise ilk kazmanın vurulacağı kaydedildi. 3. Etap çalışmaları kapsamında İskenderpaşa Otoparkının olduğu alanda ilk olarak seyir terası, hemen altında da tahmini 750 araçlık otopark yapılmasının hedeflendiği kaydedildi.

TAŞBAŞI’NA BAĞLANACAK YOL YAPILACAK...
Otoparkın hemen yanında ise Taşbaşı’na bağlanacak bir yol yapılması hedeflendiği kaydedildi.
Meydan Parkı 3. Etap Çalışmalarında yıl sonuna doğru ilk kazma vurulacak olmasının nedeni ise turizm sezonu... Turizm sezonunda, Trabzon’un göbeğinde bu şekilde bir inşaat görüntüsü verilmemesi için temel atmanın turizm sezonundan sonraki aylarda yapılması planlandığı kaydediliyor.