61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bayramlaşma törenleri için Trabzon’a geldi.İlk olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bayramlaşma törenine katılan Bakan Soylu burada gündeme dair açıklamalarda bulunup vatandaşlarla bayramlaştı.Daha sonra programında olmamasına rağmen Trabzon Sülüklü Mezarlığı’na giden Bakan Soylu şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

İskenderpaşa Camisinde öğle namazını kılan Bakan Soylu daha sonra Trabzon Meydan Parkı'na hareket etti.
Burada vatandaşlar ile bayramlaşan Bakan Soylu'nun gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları

"Biz bayramlarımıza, ezanımızla, bayrağımızla, ahlakımızla, büyük bir milletiz. İşte bu büyük millet bir bayramını daha eda ediyoruz. Allah’a hamd olsun. Huzur içerisinde birlik beraberlik içerisinde ister Türkiye’yi felaketlere sürüklemek için kumpas kurmaya çalışsınlar büyük bir millet olarak Allah’a hamd olsun ki bir Kurban Bayramında daha 780.000 kilometre karede bir millet olarak hep berber bayramı kutluyoruz.
Aktütün karakolundan binlerce kilometre yükseklikte hatta orada acılarımızın da yaşandığı 1992 yılında 31 şehit verildi. Yaşlı bir korucumuz vardı. 850’nin üzerinde PKK’lı terörist etrafı kuşatmışlardı. Yetişmiş adamın önemi bir tim 250 teröriste oraya gömdü. Bir tim ama 31 şehidimiz oldu. Fakat vatanda toprağından bir santim vermedik. Cumhurbaşkanımız orada görev yapan korucularımızla askerlerimizle bayramlaştı. Trabzon’a gideceğimi söyledim. Hemşerilerimizin bayramlarını kutla dedi kez başbakan da öyle dedi."

TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Soylu "Bir bayramlaşmanın içerisindeyiz. Dün şehitliğe gittik bugün de kendi şehitliğimize gittik. O şehitlikte ellerimizi açık Allah’a dua ettik. 15 Temmuzda yere seremediler diye düşündüğünüz. 1 yıl geçti 1. Çeyrekte yüzde 5 büyük ikinci çeyrek de büyüyor üçüncü çeyrek te büyümeye devam ediyor."

PÖH'LER BİZİM YEMİNİMİZDİR DİYOR


PÖH’ü ziyaret ettik. Bana dediler ki “Allah devletimizden milletimizden razı olsun. Güçlüyüz. Her türlü imkânımız var bunların hakkından gelebilmek bizim yeminimizdir.”

HAVADA 2500 SAAT

Soylu "Van’da turizm de rekor kırıyoruz İranlılar doldurmuş Antalya, Mardin, Diyarbakır ağzına kadar dolu. İstedikleri şuydu Türkiye’nin moralini bozabilir miyiz? Ey gafiller insansız hava uçaklarımız ile birlikte sadece bizim birliğimizle ben bakan olduğum gün havada 10 -15 saat hava uçuş yapabiliyor. Şimdi havada polis jandarma devriyesi gibi 2500 saat sadece İçişleri olarak teröristi havadan gözetliyor ve görevini yerine getiriyor."

Hey gidi günler hey. İsrail’e elimizi uzattık da bizim bozuldu şunu tamir et dediğimiz günlerden 6 ay göndermediği günlerden bugün Ayyıldızlı patentimizin bizim insanımız imal ettiği uaçklarımız ile yürüyoruz.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI..

"Bu ülkede terörle mücadele büyük bir kararlılıkla yapılıyor. Bazı sözde insan haklarını savunan hiç vatandaştan haberi olmayan batı ne diyorsa ona yaranmak için lafla icat eden sözde insan hakları savunucuları var. Necmettin öğretmen Aybüke öğretmen şehit olur sesleri çıkmaz. Bu vatanın birliği beraberliği için mücadele edenleri kalleşçe şehit edenler için sesleri çıkmaz. Terör örgütleri operasyon yaptıkları zaman hemen sesleri çıkan. Siz PKK’nın payadanası olmaktan kendinizi kurtarın. Sizin insan hakları ile alakanız yok sizin PKK ile haklarınız var."


Eylül’ün 5’inden kasımın sonuna kadar bizim evlatların hangi kahramanlıklarını yaptıklarına şahit olacaksınız. Dün 5 terörist gece 3 tane daha hiç merak etmeyin bu milletin birliğin birliğine beraberliğine kim kafa tutuyorsa onu yerin dibine gömeriz hiç merak etmeyin.

HUZUR İÇERİSİNDEYİZ

"2 yıldır birçok hizmetin altına burada imza atıldı. Üniversite, şehir hastanesi, Arsin yatırım adası tamamlanmasını beklediğimiz Akyazı kadar Zigana’dan kanuni bulvarına kadar. Üniversitedeki yeni hastane temellerimizden spor sahalarımıza komplekslilerimize kadar birçok hizmetin altında imzamız olmaya devam edeceğiz. 500 arkadaşa çağrı merkezlerde istihdam sağladım. Yaklaşık 9000 bin hemşerimize iş imkânı sağlamanın huzuru içerisindeyiz. Bu can bu bedende olduğu sürece emrinize amadeyeyiz. Siz ne kadar biz uykuyu hak ediyorsanız biz sizin dörte birinin kadar uyursak sizin hakkınızı öderiz."

Bize öf demek puf demek yok. Gücümüzün yettiği kadar. Trabzon’umuza her şey yakışır. Cumhurbaşkanımız Trabzon’a geldi. Muhteşem bir karşılama yapıldı. Gerek Beşikdüzü gerek burası vatandaşımızın ilgi alakası Cumhurbaşkanımız dedi ki “4-5 gün tatile çıkacağı” bende tatil sandım dolaşmadığımız yer kalmadı. Dedi ki “ben vatandaşım milletimle olduğum zaman tatil yapıyorum” alla ondan razı olsun. Nice bayramlar diliyorum, şehitlerimizin şefaatine muhtacız onlara minnettarız.  Allah bizi size mahcup etmesin.