Trabzon’un merkezi konumunda bulunan Meydan Taksim’de D. A. İsimli bir kişi bölgedeki bir İş Merkezinin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Üzerini çıkaran şahıs yanına gelen polislere kendisini aşağı atmakla tehdit ederken bu sırada polislerden sigara istedi. Polislerin kendisine sigara vermesinin ardından aralarındaki diyalog devam ederken, bölgeye de çok sayıda vatandaş birikmeye başladı.

Özellikle çocukların biriktiği bölgede kimi vatandaşlarda her olayda olduğu gibi yine cep telefonlarını çıkararak intihar girişimini kaydetmeye başladı. 

Trabzon Belediyesi itfaiye ekipleri şahsın kendisine atma ihtimaline karşılık bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

D.A.'nın bir olaydan ötürü dolayı suçlandığı için intihar girişiminde bulunduğu öğrenilirken, polislerle özellikle bu konu üzerinde konuştuğu kaydedildi. Suçsuz olduğunu ileri süren D.A. polislerin ‘biz sana inanıyoruz’ diyerek ikna etmesi ile çatıdan indirildi.

Tam bir anana-baba gününe dönen alanda, vatandaşlarda şahsın indirilişini görmek için bölgede İş Merkezisinin kapısında birikmeye başladı.

İntihar girişiminde bulunan D.A. polis tarafından binadan çıkarılırken yürüyerek Taksim Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada vatandaşlarda şahsın arkasından koşarak ona yetişip yüzünü görmeye çalışırken, gazetecilerin ‘Neden intihar girişiminde bulundun’ sorusuna ise D.A., “Patronumun işyerinde hırsızlık olayı oldu. Beni suçladılar. Ama ben hırsız değilim. Ben yapmadım” şeklinde yanıt verdi.

Şahıs, işlemleri yapılmak için Taksim Polis Merkezine götürüldü.

Kaynak: 61saat.com