61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'un Ortahisar İlçesinde 1. ve 2. Etap Projeleri yapılarak hizmete giren Meydan Parkının, İskendepaşa Otoparkı'nın bulunduğu alan yenileniyor. Meydan Parkı 3., Etap Projesi kapsamında bölgede yapılacak Katlı Otopark Projesinin Avam Projesinde, Koruma Kurulunun istediği şekilde yapılan değişiklikler bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Melcisinde oy birliği ile kabul edildi.
Oylama öncesinde söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, bir önceki  dönem onaylanan projeyle ilgili, "Burada ne yapılacak?" sorusunu sordu. 
Bunun üzerine Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, "Meclis tarafından onaylanmış projeyi konuşuyoruz ama o projenin görsellerinin yanında olması lazım" dedi. 
Şahin, "Meydan Parkı, 1. Etap, 2. Etap ve 3. Etap.. Bu Trabzon Belediyesi zamanında konuşuluyordu. 1. Etap yapıldı, 2. Etap İskenderpaşa Camisi ve etrafı. Bu 3. Etap.." dedi. 
Bunun üzerine İmar Komisyonu Başkanı ve Çarşıbaşı AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Hüsnü Akkan, "Bu 2018 yılında onaylanmış, koruma kuruluna gönderilmiş. Kurul orada küçük bir düzenleme talep etmiş. Yaya yollaarı ve merdivenleri ile ilgili. Kurulun önerisine göre düzenlenmiş Avam Projeyi yeniden meclis üyelerimizin oylarına sunacağız. Projenin genel hatlarında değişiklik yapılmadı. Üst kısmında yürüyüş yollarında kurulun önerisi sonrasında tekrar düzenlendi" dedi. 
Bunun üzerine Şahin, "Alıcı firma yapacak bunu. 29 Yıllığına yap işlet devret modeliyle. Bunun hesabı yapılmış mı? Belediye öz kaynaklarıyla bunu yapsa işletse, daha ekonomik ve karlı olmaz mı? " diye sordu. 
Şahin'in bu sorusunun daha sonra yanıtlayacağın kaydedildi. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karara göre 4 katlı yapılacak otopark, mevcut halinde  140 araç kapasiteliyken, yapıldığında  433 araç alacak. Alt katta 120 metre kare ofis yeri yapılacak projede, üst katta ise çay evi olacak. 
Proje yüklenici firma tarafından yapılarak, 29 yıllığına işletildikten sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesine devredilecek.