61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekilliği seçimleri geçtiğimiz gün yapıldı.  Büyük bir yarışa sahne olan seçimlerde YSK’dan yapılan açıklama ile mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 50 barajını geçerek yeniden seçildi. Trabzon’da da kıyasıya bir yarışa sahne olan seçimlerde resmi olmayan rakamlara göre AK Parti 4, CHP 1, İYİ Parti’de 1 milletvekili çıkardı.  

Trabzon’da seçim yarışı oyların sayıldığı son ana kadar sürdü. 1 milletvekilliği MHP ile İYİ Parti arasında gidip gelirken son ana kadar kimse kimin milletvekili olduğunu anlayamadı.  Sandıktan oyların yüzde 90’ı açıldığında MHP’nin Trabzon’dan 1 milletvekili çıkardığı ifade edilirken bu yüzdeden sonra işler İYİ Parti yönünde değişti. İYİ Parti’nin içinde bulunduğu Millet İttifakı aradaki farkı kapatarak Cumhur İttifakından 1 milletvekilini kendi hanesine yazdırdı. Bu ittifakta bulunan İYİ Parti’de  CHP’nin ardından ikinci milletvekilliğini aldı.

Çekişmenin ardından gözler MHP’ye döndü. Trabzon’da MHP’nin itiraz edip etmeyeceği merak konusu olurken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, başta Aydın, Elazığ, Hatay, Niğde, Trabzon ve Düzce olmak üzere bazı seçim bölgelerinde sandık sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi. Ancak MHP Trabzon İl Başkanından flaş bir açıklama geldi. 61saat’e konuşan MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım  “Basında kirlilik var. Oylara itiraz etmedik. Etmeyeceğiz. Biz önünü arkasını araştırdık ve itiraz etmemeye karar verdik” dedi.