MHP Trabzon İl Başkan Nihat Birinci'nin yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"AKP iktidarı on yıldan beri bir çok meseleye koyduğu teşhislerde yanıldığı gibi PKK meselesinde de ne kadar büyük bir yanılgı içine düştüğünü özellikle son bir yıldan beri çevremizde yaşananlar bizlere göstermiştir. Ne diyordu AKP – PKK meselesi yerel, etnik bir sorundur. Bu sorunu çözmek için Kürt kardeşlerimize haklarını verirsek “Sanki Kürt kardeşlerimizin vatandaşlık hakları bizden azmış gibi” PKK’yı yönetenlere görüşür bu teröristleri dağdan indiririz bu meseleyi de bu şekilde çözeriz gibi bir ham hayale kapılmıştı. Çünkü POB projesinin mimarları, eş başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yaptıkları telkinler bu şekilde idi.

Peki Milliyetçi Hareket Partisinin Başbakana bu konuda yaptığı tavsiyeler neler idi.



PKK meselesi dış kaynaklı bir meseledir kaynağı dışarıdadır. Bu bir etnik meselesi değildir bu bir sevr dayamasıdır. BOP projesi kapsamında Türkiye’yi büyüterek küçültme, ünite devleti yıkma, milli devletimizi tasfiye etme projesidir. Bu mesele müzakere ile değil mücadele ile çözülür diyordu. On yıldan beri PKK meselesindeki gelişmelere baktığımız zaman Milliyetçi Hareket Partisinin ne kadarda haklı olduğu ortaya çıktı bunu başbakanda itiraf ediyor. Peki Sayın Başbakan şimdi ne diyor.



Türkiye, terör örgütünün iplerini elinde tutan, düşman ülke ve çevrelere haddini bildirecek güçtedir. Sayın İç İşleri Bakanı da aynı şeyleri söylüyor ve Suriye’yi işaret ediyorlar. İşin arkasında olan ana elleri söyleyemiyorlar, çekiniyorlar onlarda biliyor ki Suriye Devletinin gücü PKK’yı orada ne kurmaya yeter nede 30 yıl muhafaza etmeye yeter.



İki aydan beri bölge yanıyor, her gün onlarca şehidimiz ülkemizin değişik bölgelerine gidiyor. İnsanımız artık yeter diyor şehit cenazeleri kaldırmaktan yorulduk 75 milyon Türk insanı Başbakandan nihai çözüm istiyor, Kandili istiyor. Çünkü bu işin bataklığı Kandil, bizleri sivri sineklerle uğraştırıyorlar. Kandili ortadan kaldırmadan bu işin sonu gelmez, Kandilin ortadan kalkması sadece terörü bitirmeyecek. Türk’ün gerçek düşmanlarını da bizlere gösterecek. BOP projesinde Başbakanın beraber yürüdüğü yol arkadaşlarının, ne kadar dost olduğunu hep beraber göreceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ bu konuda sizlere sonsuz kredi verdi. 75 milyon Türk insanının hissiyatına tercüman oldu. Ha gayret Sayın Başbakan.



Kandile giriniz, orada taş taş üstüne koymayınız, orasının bir daha bataklık haline gelmemesi için, orada bir tampon bölge oluşturunuz. Ondan sonra o BOP projesini elinize alınız ve dünyaya haykırarak, Türk milletinin Milli devletini yıktırmayacağınızı söyleyiniz. Büyük Atatürk Lozan’da nasıl Sevr Projesini yırttırtmışsa sizde bu BOP projesini elinizle yırttınız ve dünyaya şunu söyleyiniz. Artık Türk milletinin olduğu yerde bundan sonra Türk milletinin projeleri uygulanacaktır, deyiniz. Eğer bu aşamada böyle bir dönüşüm yapamaz isek, yarın çok geç olacaktır. Bunu bilesiniz Sayın başbakan."