İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Sezgin Oğul, Trabzon’da  Hüseyin Avni Aker Stadı, Yavuz Selim Futbol Sahası ve 19 Mayıs Spor Salonunun yerinde yapılan Millet Bahçesi ile ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı.
Millet Bahçesinde Yavuz Selim Stadının, aksi yönde ki bütün açıklamalara rağmen mini müze futbol sahası şeklinde yapılacağını iddiasında bulunan Oğul,   “Trabzon Halkı Millet Parkı’nın içerisinde Yavuz Selim Stadının Trabzon amatör futboluna hizmet edecek şekilde yeniden yapılmasını istiyor ve bekliyor. Bu konuda şehrimizi yönetenlerin verdiği seçim vaatlerini tutmalarını bekliyor halkımız. Halkımız sadece elinden alınan Yavuz Selim Stadını geri istiyor. Trabzon amatör futbolunun 10 kategoride idman ve maç yaptığı stadı geri istiyor halkımız. Halkımız futbol sezonlarında günde 7-8 maçın yapıldığı, hakemlerin düdük çaldığı, hocaların yedekler kulübesinde oturduğu, günde en az 10 takımın gece gündüz idman yaptığı ve seyircinin tribünleri doldurduğu Yavuz Selim Stadı’nı geri istiyor.” dedi. 

KARNIMIZ TOK

Trabzon Halkanın Yavuz Selim’in mini müze şeklinde yapılmasını istemediğini ifade eden Oğul, “Halkımız ‘mini müze şeklinde’  futbol sahası istemiyor.  Mini müze futbol sahası gibi kulağı ve gönülleri tırmalayan uydurma terimlere halkımızın karnı toktur. İYİ Parti olarak tekrarlıyoruz; Yavuz Selim Stadı Trabzon için sadece bir futbol sahası değildi. Şehrin futbol kültürünün çekirdeği , yaşayan tarihi ve futbol fabrikasıydı. Ülkemizde askerlik anıları övünülerek anlatılır. Ancak Trabzon’da bunlara bir de Yavuz Selim anıları eklenir. Herkesin burada bir anısı vardır; futbolcu, hoca, hakem ya da tutkun taraftar olarak. Yavuz Selim içeresinden şehir geçen ve yaşayan stattı. Her geçen dolmuşun yolcu indirdiği müsait yerdi Yavuz Selim. Yaşatılmalıdır ve başka yolu yoktur.  İYİ Parti olarak şehrimizi yönetenlere sesleniyoruz; yol yakınken proje revizyonu isteyin ve halkımıza ve şehrimize yaşayan Yavuz Selim Stadını lütfen geri verin. Millet Bahçesi içeresinde stat olmaz uydurmasından lütfen vazgeçin zira Gaziantep Hasan Celal Güzel Millet Bahçesinde olduğu gibi olur ve de çok da yakışır.”

TOPU TACA ATIYORLAR

“İYİ Parti olarak halkımıza ve şehrimize sözümüzdür : Yavuz Selim Stadını bugün şehri yönetenler yol çok yakınken geri getirmezlerse, bu İYİ Parti’nin boynunun borcudur çok yakın yarınlarda. Trabzon altyapısından yetişen futbolcularla övünürken en ünde koşan ve sosyal medyada boy boy resimler veren iktidar siyasilerinin ve yerel yöneticilerinin, şehrin futbol fabrikası konusunda topu sürekli taca atmaları ne yaman çelişkidir. Ancak unutulmasın ki şehirlerin asla silinmeyen hafızaları vardır. Yavuz Selim Stadı bu bellekten asla silinemeyecektir” ifadelerini kullandı. 

GENÇ: “SAHA YAPILACAK” DEMİŞTİ… 

Ancak Oğul’un gündeme taşıdığı bu konu daha önce de bir çok kez konuşuldu. Oğul’un bugün yaptığı açıklamalar öncesinde geçen hafta Ortahisar Belediye Meclisinde gündeme gelen Yavuz Selim Futbol Sahası ile ilgili Başkan Ahmet Metin Genç, Yavuz Selim Futbol Sahasının Millet Bahçesinde yapılacağını ifade etmişti.
Projenin ilk etapta ayrı ayrı küçük sahalar şeklinde olduğunu ancak sonrasında yaptıkları itirazlarla bu sahaların birleştirilerek tek saha yapıldığını ifade eden Genç, “Küçük sahaları daha profesyonel sahalar olması yönünde talep ilettik. Yavuz Selim proje olarak sahanın içindedir. Maçların oynanabileceği, arada temsilen senede birkaç maçın oynanabileceği saha olacak” ifadelerini kullanmıştı.
Genç daha önce de yaptığı açıklamalarda Yavuz Selim Sahasının nizami ölçülerde değil ancak maç oynanabilecek şekilde Millet Bahçesinde yapılacağını açıklamıştı.