61SAAT HABER SERVİSİ

Önce 41 sonra 61 sloganı ile yola çıkan Kocaeli Trabzonlular Derneği görkemli bir açılış ile Trabzon Günlerine merhaba dedi.  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği’nin ortaklığı ile düzenlenen fuara ilgi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. 

Yoğun ilginin yaşandığı 61saat.com standının önemli konuklarından biri Trabzon Milletvekili Salih Cora oldu.

Burada imtiyaz sahibimiz Erhan Esaspehlivan ile görüşme gerçekleştiren Cora, Trabzonspor satılacak mı, AK Parti Trabzon’da seçimlere hangi vaatlerle girecek, Cumhurbaşkanı Trabzon zirvesinde neler söyledi, Trabzon’da süren projelerdeki son durumları aktardı.

MUZZAM ORGANİZASYON

Kocaeli Trabzon günleri ile ilgili konuşan Cora:  Ankara’dan yeni geldim. Orada bir etkinliğe katılıp buraya geldim. Aldığım ilk intibaya göre güzel bir hazırlık yapılmış. Trabzon’umuzun tarihini kültürünü ve sosyal yapısını gösteren muazzam bir organizasyon oldu. Trabzon gurbette vuslatı gerçekleştirmektedir. Emeği geçenleri kutluyorum. 

DAHA İYİ BİR FUAR ALANI YAPACAĞIZ

Trabzon’da neden böyle bir fuar alanı yok sorusuna cevap veren Cora : Ticaret Merkezinin orada yerimiz vardı. Başka bir amaç nedeni ile yıkıldı.  Bundan sonra daha iyisini güzel bir alanı oluşturacağız. Bu tarzda bir salon daha önce Trabzon Sahilinde vardı Dünya Ticaret Merkezi’nde vardı. Daha iyisini gerçekleştireceğiz.

TRABZONSPOR SATILACAK MI?

“Katarlıların Trabzonspor’a uzun  süredir yakın ilgisi olduğunu biliyoruz. Bu model çalışma yapılır. Trabzonspor’un isim hakkının başka bir şirkete verilmesini doğru bulmuyorum. Stad sponsoru başka bir yere isme verilebilir. 

CUMHURBAŞKANI TRABZON’U TRABZONLULARDAN İYİ BİLİYOR

Ankara’da yapılan zirve ile ilgili konuşan Cora; Trabzon hep zirvedir Ankara’da. Cumhurbaşkanımız ile bir toplantı gerçekleştirdik. Aile içi bir toplantı oldu. Şunu gördüm ki Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’u Trabzonlulardan daha iyi biliyor. Yakından takip ediyor. Trabzon ile ilgili en küçük durumdan haberdar olduğunu ifade etmeliyim. Yatırımların projelerin mevcut durumların hangi aşamasını kaydetmemiz gerektiği noktasında iyi bir toplantı oldu. Birlik ve beraberlik çıtamızı daha da yükselterek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rekor bir oy beklediğini 5 olan milletvekili sayısını 6’ya çıkarılmasını yerel seçimlerde bütün ilçelerde belediyelerin kazanılması gerektiğini  çok önemli belki zor çalıştığımızda kolay olacak büyük bir hedefle yüz yüze bıraktı. Yüz yüze doğru olmayabilir ama bize sorumluluk yükledi. Çalışacağız, Trabzon’dan Cumhurbaşkanı çok memnun. Aynı performansı daha da yükselterek Trabzon’un Karadeniz’in yıldızı olarak Türkiye’nin de en önemli illerinden birisi olduğunu ifade etti.

DEMİRYOLU MÜJDESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cora: Trabzon’da zaten verilebilecek en büyük sözleri verdik. Yapılması gereken en mega projelerin  altına imza attık. Seçimleri çok iyi bir şekilde yorumladık. Yapılmakta olanlar ve yapılacak olanları iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. 100 yıllık yatırımlar olarak değerlendiriyoruz. Demiryolu, Yatırım adası, 2. Üniversite, Güney Çevre yolu, Karakaya Barajı, 2. Havalimanı bunlar Trabzon’da herkes tarafından kabul gören projeler. Trabzon’da yıkılması gereken projeler var onlarla ilgili adımlar atılıyor. Demiryolu ile ilgili somut adımlar atıyoruz. Geçenlerde söyledim şu anda Demiryollarının  yatırım envanteri içerisinde Erzincan, Kelkit, Gümüşhane, Torul, Maçka-Trabzon güzergahında demiryolu çalışması devam ediyor. 2 . Üniversite ile ilgili kısa süre içerisinde çok istediğimizi bu üniversitenin olması gerektiğini ifade ettik. Bu üniversite yakın bir zaman içerisinde yasal çalışmaları tamamlandığı takdirde başlanacak. 2. Havalimanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Fizibilite çalışmaları mevcut havalimanın ön tarafında yeni bir havalimanı yapılmasının daha uygun olduğu ifade edilmektedir.

ŞEHİR HASTANESİ İHALEYE ÇIKIYOR

Yatırım adası başlandı. Bundan sonrası  tamamen bürokrasi ve ihale süreçleri ile ilgili durumdur. Şehir hastanesi ihalesi yapılma aşamasında en zor aşamaları geçildi. Trabzon ile ilgili her gün çalışıyoruz. Vermiş olduğumuz sözleri somut adımlarla halkımızın karşısına kadar çıkıyoruz.