Kaya, “AKP’li Trabzon milletvekilleri arkadaşlarıma samimi bir çağrı yapıyorum. Trabzon’un 4 bakanı, 6 milletvekili var. Konuşmaktan öteye geçemiyorsunuz. Gelin bu kadar kudretiniz varken, Trabzon’un Güney Çevre Yolu sıkıntısını hep birlikte çözelim” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 1997’den bu yana dillendirilen, fakat hiçbir adım atılamayan Güney Çevre Yolu Projesi’ni, TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. Karadeniz’in ve Trabzon’un trafik sıkıntısını çözebilecek temel projenin, Güney Çevre Yolu Projesi olduğuna dikkat çeken Kaya, her seçimde Güney Çevre Yolu sözü verildiğini, fakat tek bir adım atılmadığını söyledi. Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

TRAFİK SORUNUNA TEK ÇARE GÜNEY ÇEVRE YOLU

“Güney Çevre Yolu, Trabzon’umuzun çok önemli ve öncelikli ihtiyaçlarından biridir. Bugün Trabzon’un derdi nedir diye kime sorsanız; size işsizlik, yoksulluk, geçim sıkıntısı ve trafik diyecektir. Trabzon için trafik büyük bir sıkıntıdır. Çözümüne yönelik kentte konunun uzmanları ile yapılan bütün görüşmelerde ortaya şöyle bir sonuç çıkmıştır. Trabzon’un ve Karadeniz bölgesinin trafik sıkıntısını çözebilecek temel proje Güney Çevre Yolu Projesidir. Samsun’da Güney Çevre Yolu yapıldı ve kent içi geçişi kısmen rahatladı. Ordu’da 1. etap tamamlanmak üzere. Giresun Güney Çevre Yolu projelendirildi.  Rize’ninki bitmek üzere… Ancak, Trabzon Güney Çevre Yolu, Trabzon Milletvekili Ali Kemal Başaran döneminde gündeme geldi. 1997 yılından bu yana konuşuluyor. 18 yıllık AKP iktidarı döneminde Güney Çevre Yolu her seçime malzeme yapıldı ama bir adım atılmadı.

GÜNEY ÇEVRE YOLU VİZYON PROJESİDİR

“Karadeniz sahil yolunu yaptınız, teşekkür ediyorum. Ancak şu boyutunu konuşmadan geçemeyeceğim. Bir Karadeniz sahil yolu yaptınız, güzelim Karadeniz kıyılarını dolguyla yok ettiniz. Karadeniz; geçmişte bolluk, bereket fışkıran bir denizdi. Bugün denizden balık çıkmaz oldu. Oysa çözüm Güney Çevre Yoluydu. Trabzon kenti, bugün doğu batı aksına sıkıştı kaldı. Kenti güneye doğru büyütmemiz lazım. Güney Çevre Yolu, Trabzon’un olmazsa olmazıdır, Trabzon’un vizyon projesidir. Hep birlikte bu projeye sahip çıkalım, bu dönem Güney Çevre Yolunu Trabzon’a kazandıralım.”