AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köseoğlu, mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, milletin yeniden uyanışına, şahlanışına bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırladığını belirtti.

Çanakkale'de tarihe altın harflerle yazılan zaferin, istiklalin ve istikbalin de bir manifestosu olduğunu aktaran Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde ülkemizi yüceltmeye devam ediyoruz. Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa eden şehitlerimizden, onların yan yana yattığı kabirlerden aldığımız ilhamla kardeşliği pekiştiriyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz."

Köseoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında Çanakkale ruhuyla "tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak" için canlarını tanklara, uçaklara, kurşunlara karşı siper eden kahraman milletin, Anadolu'nun ilelebet vatan kalacağını dünyaya bir kez daha gösterdiğine dikkati çekti.