Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Ayvazoğlu, “Alparslan Türkeş'ten sonra ülkücü camiaya baş olmuş Devlet Bahçeli' yi bir kalemde silmiş ve eşine az rastlanır bir vefasızlık örneği göstererek 'yeter ki vekil seçilelim' her yol mübahtır diyebilmişlere bir çift sözüm var.

Arzı endam ettikleri  podyumda kumaşı ve  dikimi ithal, sunumu ateşler salan bir konsepte tutunarak yıllarca savundukları değerleri ayaklar altına almış, naylon bir siyasi yapılanmanın müsebbiplerinden biri ne olmuşsa olmuş haddini de, kendini de aşarak Türk İslam coğrafyasının hamisi ve umudu olan, ömrünü adadığı davası ile yedi cihana insanlık ve adamlık dersi veren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı ağzına almış” dedi. 

GÖZÜKARA DURUŞUNU… 
Açıklamasına sert ifadelerle devam eden Ayvazoğlu, “Tabii, silah elde bu ülkeye karşı savaşan, evlatlarımızı katleden bir terör örgütüyle iş tutmuşların, daha dün mecliste HDP milletvekili Fatma Kurtulan Meclisin kürsüsünden kendilerine parmak sallayarak 'Mecliste en son sırada kapıya en yakın yerde oturabiliyorsanız bizim sayemizdedir, haddinizi bilin' derken sus pus olmuş acizlerin, bütün küresel meydan okumalara restlerle karşılık veren Cumhurbaşkanımızın amansız, gözükara duruşunu "kabadayılık" olarak nitelemesini anlayabiliyoruz. 

Milliyetçiliğe gelince, Milliyetçilik Koray Aydın ismi ile hatırlanamayacak kadar geniş ve derin bir kavramdır. Bu nedenledir ki; müstakim , emin ve fehim olabilmek hırsınızın, nefsinizin ve egonuzun yerleştiği zeminle uyuşmaz ve size böyle talihsiz açıklamalar yaptırarak kamoyuna  'neydi ne oldu' muhakemesi yaptırır.

Milliyetçilik, millete hizmetkarlık yapmak, milleti ve ülkeyi yüceltmek, kardeşliği pekiştirmek, aydınlık yarınlar inşa etmektir. Şehitlerin hatırasına gölge düşürmeden onların ideallerini yaşatarak, onların uğruna canlarını verdiği bu güzel ülkeyi daha da büyütmektir.

17 YILDIR GECEMİZİ, GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK
17 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak bu ülkeyi tepeden tırnağa yenileyip, yeni yeni eserler inşa etmek suretiyle geleceğimizi inşa ediyoruz.

Bu topraklar üstünde, bir ezanın sedası altında ve onun altında bir kıble istikametinde, aynı bayrağın gölgesinde, aynı marşın ezgisinde kardeşçe istikbale yürüyeceğimiz bir gelecek inşaa ediyoruz.

CHP’nin korosuna eşlik edip, FETO ve PKK ikilisiyle kolkola seçime girmişlerin, bu milletin öz değerlerini, menfaatini, birliğini ve bölünmezliğini savunan bir dünya liderinin her hamlesinin ya karşısına geçmiş ya da korkusundan susmuşların bizim duruşumuzu anlaması zor ve ihtimal dahilinde değil.

Ne demişler yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Biz çalışmaya devam edelim ve hız kesmeden durmak yok yola devam diyelim.” ifadelerini kullandı. 

KORAY AYDIN NE DEMİŞTİ?
Koray Aydın’ın, partisinin Aydın İl Teşkilatının düzenlediği ‘üye Katılım ve Mahalle Başkanları Toplantısı’ndaki, “Açık ve net söylüyorum; AK Parti dönemi kapanmıştır. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bize emanet edilen bu Cumhuriyet'i bir kabadayı bozuntusuna teslim edemeyiz” sözlerine özellikle AK Partili kesimden büyük tepki toplamıştı.