AK Parti Vakfıkebir İlçe başkanlığının düzenlediği olduğu “ Kuruluştan Günümüze Buluşması’na” TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, çok partililer ve AK Partiye gönül vermiş çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Milletvekili Balta “ Burada partimizin kuruluşundan bugüne emek veren kıymetli dava arkadaşlarımızla bir araya geldik. AK Parti, kardeşliğin, vefanın ve dayanışmanın partisidir. Biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Bizi güçlü kılan, birlik ve beraberliğimizdir. AK Parti, Türkiye için vizyonu, tüm değerlerine vefası olan partinin adıdır. Bizlerde daim olan beraberliğimizle bu kutlu davanın daha da büyümesi için çalışmaya devam ediyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti'nin tüm kademelerinde, bu davaya gönül vermiş, hizmet etmiş, katkı sağlamış, görev almış, partimize oy vermiş tüm dava arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun. Vefat eden dava arkadaşlarımızın her birini özlemle anıyor, kendilerine Mevla'dan rahmet niyaz ediyorum. Mekanları cennet olsun. Bu buluşmayı düzenleyen Vakfıkebir ilçe teşkilatımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 

DÜNYA’DA ARTIK ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR TÜRKİYE VAR!
Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişi şöyle bir hatırlayalım. Vatandaşlarımız çok zor şartlar altında yaşamını devam ettiriyordu. Demokrasi açısından insan hakları ve özgürlük açısından çok zor şartlar vardı. Ülkemiz borç batağında idi. Milletimiz zor şartlar altında geçimlerini sağlıyorlardı. Kısacası her alanda zor bir hayat vardı. Ülkemizin her içerde hem dışarda itibarı adeta yerlerde sürünüyordu. Terör faaliyetlerinin ardı kesilmiyordu. Dışa bağımlıydık. Bu dışa bağımlılık her alanda vardı. Terörle mücadeleyi izinle ve onların vermiş olduğu silahları kullanamayarak yapıyorduk. Ama 3 Kasım 2002 ‘de AK Parti kuruldu ve hizmetler başladı. Alt yapısıyla üst yapısıyla sağlığıyla eğitimiyle her alanda hizmetler başladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her alanda uyguladığı Millileştirme politikalarıyla büyük başarılar elde ettik. Kendi silahlarımızı ürettik. Kendi SİHA, İHA Helikopterlerimizi, Denizaltılarımızı üretmeye başladık. Gelinen süreçte de yerli otomobilimizi üretme pozisyonuna geldik. Sadece bölgemizde değil Dünya’da artık adından söz ettiren bir Türkiye var. 

ULUSLARARASI ANLAMDA EN ÖNEMLİ GELİŞMLERİNİN BİRİDE LİBYA İLE YAPILAN ANLAŞMADIR!
Bakın yine güncel bir konudan bahsetmek istiyorum. Belki de son yılların en önemli olaylarından biride Libya ile yapılan anlaşmadır. On sekiz yıl önce kendi içine hapsolmuş durumdan Somali’de askeri üssü olan bir ülke konumuna geldik. Somali’de Katar’da Balkanlar’da, Afganistan’da askerlerimiz var. Dünya’da bazı ülkeler Türkiye’den yardım istiyor. Libya ile yaptığımız anlaşmada açık denizlerde serbestçe hareket etme alanı oluşturduk. Bu çok önemli gelişmedir. Bu kolay bir şey değil. Bu güçle olan bir durumdur. Artık dünyada güç bir Türkiye var. 

MİLLETEVİKİLLİ BALTA 1461. ARACA TALİP OLDU!
Küresel bir güç olduk. Artık sınırlarımızı aştık. Yerli otomobili kim hayal edebilirdi. Bakın Milli olan herkes, sağcısı olsun solcusu olsun bunda birleşti. İşte birleştirici güç budur.  Vatanını bayrağını seven herkes bu işe sahip çıktı.  Bu işin muhalefeti olmaz. İktidar iyi şeyler yaptığı zaman alkışlanmalı yanlış işler varsa da eleştirilmeli. Bu iş sadece bir otomobil yapmak değildir. Bu işe Dünya’ya açılacağız. Üretimi henüz başlamadan dünyanın önde gelen firmaları bayilik istiyor.  Bizlerde 61. Olmasa 1461. Araca talibiz. Ama hiç farketmez. 100 bin 461. olmadı 500 bin 461. ye yine olmadı 1 Milyon 461 binince sipariş veririz. Ne kadar çok üretirsek o kadar iyi olacak. 

VAKFIKEBİR İLÇEMİZİN HZ. ÖMER ADALETİYLE YÖNETİLDİĞİNE KEFİLİM!
Çok uzaklara gitmeye yok ilçemizden dünyaya açılan bir markamız var Veito. Bu yörenin insanları bu işi yapıyor. Bu gurur duyulacak bir durumdur. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece bunların sayısı artacaktır. Ülkemizde bu gelişmeler yaşanırken Şehrimizde olsun İlçemizde olsun birçok hizmetlere de imza atıyoruz. Söz verdiğimiz her şeyi Milletvekili arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla birlikte yapmaya devam ediyoruz. Vakfıkebir Millet bahçesinin yapımı devam ediyor. Emniyet müdürlüğü binasının inşaatı devam ediyor. Yıllardan beri bir kangren haline gelmiş OSB yolu var.  Allah razı olsun Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Cahit Turan’dan. İhalesi yapıldı ve yakında yer teslimi yapılıp 2020’nin ilk aylarında kazma vurularak temeli atılacak inşallah. Çift gidiş ve çift geliş bir yol güzergahı olacak. 
Adliye Sarayı konusunu yakından takip ediyoruz. Onunda en kısa sürede temelini atacağız. Söz verdiğimiz her şey zamanında yapılıyor ve yapılmaya da devam edecek. Çok çalışkan bir Belediye Başkanımız var. Yapmış olduğu alt ve üst yapı çalışmalarıyla büyük bir hizmet gerçekleştirmiştir. Kendisini kutluyorum. Cumhurbaşkanımız “Ömerleri, Haticeleri bulun” dedi. Sizler destek verdiniz. Bizler bu makamlara geldik. Bazılarımız ilçe başkanı oldu bazılarımız Belediye Başkanı oldu. Ben tüm samimiyetimle şunu söylemek isterim. Vakfıkebir ilçemiz Hz. Ömer adaletiyle yönetildiğine kefilim. Milletimizin hakkını hukukunu bir kuruşuna kadar hesap eden bir başkanımız var. Belediye meclis üyelerimizi de buna katıyorum ve bundan eminim.  Davamızın zarar gelmemesi için Milletimizin hak ve hukukunu korumak için çalışıyoruz.“

EKMEK TEMALI VAKFIKEBİR MİLLET BAHÇESİ 2020’DE
Milletvekili Balta daha sonra yapımı devam eden Ekmek temalı Vakfıkebir Millet Bahçesinin inşaatını gezdi. Burada yetkililerden bilgi alan Balta “  Ortahisar ilçemiz de Avni Aker, Akçaabat’ta Fatih Stadı, Vakfıkebir’de 32 dönümlük bu alanda Millet Bahçelerimiz yapılmakta. 2020 Yılında bölge insanımızın hizmetine sunulacak şekilde inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.   Karadeniz Bölgesi olarak Sahil kenarında tek Millet bahçesi Vakfıkebir’imizde yapılmakta. Buranın ayrı bir özelliği de Ekmek temalı bir Millet Bahçesi olmasıdır. İçerisinde ekmek müzesi, millet kıraathanesi, yürüyüş yolu olacak. Yap işlet devret modeli ile de bir restorant olacak.  Bu hizmetin buraya kazandırılmasında Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Belediyemizin kasasından hiçbir meblağ çıkmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın finanse ettiği bir hizmet olacaktır. İlgili firmada Belediye ile organize bir şekilde titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. 2020 yılı içerisinde Millet Bahçesine Vakfıkebirli hemşerilerimiz kavuşmuş olacak” diye konuştu.