AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 2016- 2017 Eğitim-Öğretim Yılı için mesaj yayımladı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, , "2016- 2017 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle bir mesaj yayınladı.  Mesajında Trabzon'un eğitim anlamındaki olanak ve yatırımlarından bahseden Balta, KTÜ, Avrasya ve yeni açılacak olan Trabzon Üniversitesi ile Trabzon'un bir üniversite kenti olduğunu vurguladı. İşte açıklamanın tam metni...

“İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Kalkınma ve gelişme yolunda, ülkelerin en büyük gücü¨ eğitimli, nitelikli, çalışkan insan varlığıdır. Eğitim davası, her dönemde Türkiye'nin en öncelikli meselelerinden biri olmuştur. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan, yorumlayan ve vatana millete ay yıldızlı bayrağımıza hizmet edecek bireyler yetiştirmektir. Geleceğimizin güvencesi, bilginin takipçisi, araştırmacı ve her yaşta eğitime açık bireyler olarak yetiştireceğimiz çocuklarımızdır. Eğitime ve insana yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu biliyoruz. Yeni Türkiye yolunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi bicimde hazırlamakta kararlıyız. 

Geçtiğimiz 14 yılda yapılan reformlar ve yatırımlar sayesinde bugün eğitimde fiziki altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözülmüştür Trabzon’umuzun eğitim kenti olması yolunda önemli adımlar attık. Hem okul öncesi eğitimi hem de ilkokul, ortaokul ve her branştaki liseleriyle bunu gerçekleştirdik. Trabzon, güzel bir üniversite kenti olarak hem Karadeniz Teknik Üniversitesi hem Avrasya üniversitesi, hem de Akçaabat’ta yeni açılacak olan “Trabzon Üniversitesi” ile bir eğitim kenti konumuna gelmiştir. Milletimizin istikbali gibi çok değerli bir mirası devralacak olan çocuklarımızı, üstlenecekleri görevleri başarı ile yapabilecekleri özellikleri kazanmış bir şekilde hazırlamak için ilimizde Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Hükümetimizin yatırımları tüm hızıyla devam edecektir. Yeni ve güçlü bir 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sine doğru hep birlikte daha emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle 2016 – 2017 Eğitim Öğretim yılının ülkemize, ilimize hayırlar getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyor, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize üstün başarılar diliyorum. Tüm hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.