61SAAT HABER SERVİSİ - 61saat’e özel açıklamalarda bulunan Balta, "Trabzon Esenler Trabzonlular Derneğini ziyaret etti. Ondan önce ki açıklamaları da var. O açıklamalarında ne dediği belli. Herkes kendine göre bir yorumlama yapıyor. Kötü örnek, suanda ki Buna karşı örnek vermek değil ama daha önce Tekirdağ Milletvekili’nin söylemlerini biliyoruz. Ondan sonra doğru dürüst bir açıklama CHP’den geldi mi gelmedi? Şahıstan da gelmedi. Videonun tamamını izlediğiniz zaman ne demek istediği belli. Şunu söyleyebiliriz. Bu konularda siyasiler daha hassas olmalı. Yoruma açık ifadeler kullanmamamlı. Bunu söylemek lazım. Herke bir şey söyler, herkes bir tarafa çekebilir. Yoruma açık ifadeler kullanmamak lazım. Gerçek söylediğini, ne söylemek istediğini iyi niyetle beraber dün de olaydan sonra da akşamda orada aki bizim hemşeri derneklerine gitti açıklama yaptı” dedi. 

SADECE TRABZONLULAR DEĞİL...
"Trabzonlular üzerinden kimsenin siyaset yapmaya kalkmasın” ifadeleriyle sözlerine devam eden Balta,  "Trabzonlular üzerinden, kimse siyaset yapmaya kalkmasın. Biz de dahil. bu tür olaylar böyle yaptığımız zaman sadece Trazonlular değil farklı illeri de böyle yapmamak lazım. Bölüyoruz, gerginleştiriyoruz insanları. Maden buldu gibi bu işin üzerine atlıyoruz. Böyle bir şey yok arkadaş… İşin özüne bakmak lazım. Baktıktan sonra hiç kimse bu şehrin evladıyım, bu şehir tahir bir şehir, bu şehrin insanları, yetiştirdikleri, her alanda vatanı için bayrağı için canını ortaya koyan insanlar. Onlara kimse dil uzatamaz. Ona biz müsade etmeyiz. Ama bu konularda biraz daha hassas davranmak lazım” diye konuştu. 

BU ÜLKE HEPİMİZİN...
Balta, sözlerine şu şekilde devam etti: "İstanbul’da bir seçim var. Bu seçimde nasıl prim yaparız, nasıl siyasi rant devşiririz, rant devşiririz uğruna bir şeyler yaparsak bizi de eleştirin. Siyaseten başarılı olabilirsin ama bu ülke hepimizin. Bu ülkenin insanları bir birine düşman olduğunda bunun anlamı yok. Üstten bakmak lazım olaylara. 

ÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ
Kaldı ki birisi kardeşim dahi olsa, şehrimin insanlarına üzerine oyun oynayacak, hakaret edecek, ilk önce biz kendimizi ortaya koyarız. Öyle bir şey olamaz. Buna da siyasi olarak hiç bir şey gözetmem. Neden biz ne için yaşıyoruz. Şehrimizin, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamakla mükellefiz. Hemen birileri atlıyor. Şov.. Şöyle olur, böyle olur. E daha önce neredeydiniz? Niye daha önce aynı şovu yapmadınız. Niye TBMM kürsüsüne çıkıp şovunuzu yapmadınız o zaman. Böyle bir şey yok. Yapmamak lazım diye düşünüyorum. Şehrimiz adına başka şehirler olsa başka şehirlerin insanlarını küçümseyici laflar konuşulsa onlarda bizim insanlarımız, onlarında hakkını hukukunu korumakla mükellifiz. Hassa bir dönemden geçiyoruz. Herkes hem dilini, her şeyini özel ve hassas bir şekilde seçmeni ona göre hareket etmeli diye düşünüyorum”