.  Salih Cora açıklamasında, “Milli değerlere öncelik verilse, önce ülkem ve milletim denilse bundan her şeyden önce ülkemiz karlı çıkar. Demokrasilerde muhalefetin gücünü yeniden anlatma lüzumu görmüyoruz ama ülkemizde ciddi ve sorumlu bir muhalefet anlayışının eksikliğini yaşıyoruz. Milletimize ve onun değerlerine muhalefet ederek iktidara muhalefet edilmez.” dedi.

“ÜLKESİNİ SEVEN BUNU YAPAR MI”

Muhalefetin asılsız iddialarla Türkiye’yi uluslararası arenada zor durumda bırakacak söylemlerle iktidarı değil Türkiye’yi hırpaladığını ifade eden Salih Cora, ”Hatırlanacağı gibi bir dönem sabah MİT tırları ile kalkıyorlardı akşam MİT tırları ile yatıyorlardı. Güya Türkiye Suriye’deki terör örgütlerine silah gönderiyordu. Bunun aslının ne olduğu daha sonra anlaşıldı ama buradan soruyorum; iktidara muhalefet etmek ülkemizi “terörist devlet” gibi ağır bir ithamla suçlamak mıdır? Bu söylemlerin sonucu; ülkemizin uluslararası arenada itibarının kaybolması değil midir? Bu neyin çabasıdır? Ülkesini seven bir siyasi anlayış bunu yapabilir mi?” şeklinde konuştu.

“BÖYLE BİR MUHALEFET MİLLETİN GÖZÜNDE DEĞER KAZANAMAZ”

ABD’nin terör örgütü PYD’ye silah göndermesi konusunda muhalefetin tek bir söz söyleyemediğini vurgulayan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “ABD, Suriye’de terör örgütü PYD’ye tırlarla silah göndermiştir. Orada kendilerince terörist bir ordu kurdular. DAEŞ diyorlardı. Hani İŞİD? Nerde DAEŞ! Türkiye’yi teröristlere silah göndermekle itham edenler şimdi  DAEŞ'in ortaklıktan kaybolmasına , YPG ve PYD 'ye tırlarla silah taşınmasına  niye sessiz kalıyor. Hükümetin göstermiş olduğu tepkiye, kararlı duruşuna niçin destek vermiyor Böyle bir muhalefet ne iktidarımızı zorlayabilir ne de milletimizin gözünde bir değer kazanabilir.” İfadelerini kullandı.

“MİLLİ HASSASİYETLERİ ÖNEMSEYEN BİR MUHALEFETİN ÖZLEMİNDEYİZ”

Türkiye’nin milli menfaatleri siyasi politikalarının merkezine koyacak bir muhalefetin özlemini çektiğini belirten Salih Cora, “AK Parti olarak milletimizin değerlerine saygı duyup onları muhafaza etmekle siyasi duruşumuzu belirliyoruz. Muhalefet partilerine oy veren vatandaşlarımızı bugüne kadar ne hizmetlerimizde ne de politikalarımızda ayrı tutmadık, tutamayız. Milli politikalar üretmek başka türlü mümkün değildir ve bizler AK Parti olarak bunun bilincindeyiz. Umarız ülkemizde milli hassasiyetleri önemseyen bir muhalefet anlayışı oluşur ve ülkemiz bundan müspet anlamda faydalanır. “dedi.