Vatandaşlara ve esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Cora, “İnsan, alana geldiği zaman burada yaşanan korkuyu, meydana gelen felaketin büyüklüğünü çok daha iyi anlıyor. Burada büyük bir yıkım yaşandı." dedi. 

"Devletimiz, gerekli tüm adımları atarak hayatın normale dönmesi için varını yoğunu ortaya koyuyor." diyen Cora, "Hükümetimiz tam bir seferberlik ruhuyla, tüm kurum ve kuruluşlarıyla kenetlenmiş, yaraları sarıyor. Tabiri caizse çamura batmış bir şehri arkeolojik bir incelikle yeniden yüzeye çıkarıyoruz. Milletimizin bozulan moralini devletin gücü ile düşen gardını ise bakanlarımızın üstün gayretleriyle yeniden yükseltiyoruz.” şeklinde konuştu.

Cora, alanda koordineli bir çalışmanın olduğuna dikkat çekerek, “Gerek ulaşım gerek konaklama gerekse de gıdaya erişim konusunda vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle koordineli bir çalışma içerisindeyiz. Hasar tespit ve zarar ziyan çalışmalarını tamamladık. Hasarlı ve riskli yapılar tespit edilerek anında kamulaştırma ödenekleri ve kira yardımları yapılarak tahliye edilmekte ardından yıkılmaktadır. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en hızlı şekilde gideriyoruz. Rabbim daha büyük afetlerden ülkemizi ve milletimizi muhafaza etsin. Geçmiş olsun Dereli." dedi.