Cora, “İstanbul-İzmir otoyolunun açılışının yapıldığı gün CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bölgemizi ziyareti nedeniyle bir ilçe belediyesi tarafından yapılan Atatürk heykelinin açılışına ilişkin yapmış olduğum paylaşım CHP Trabzon milletvekili Sn. Ahmet Kaya tarafından bağlamından koparılarak başka bir yöne çekilmiştir.

İKİ SİYASETÇİ ARASINDAKİ VİZYON
Bizim paylaşımımız çok açıktır. Bir taraftan herkesin hayal ettiği bir hizmet gerçeğe dönüşmüş, İzmir-İstanbul arası 8.5 saatten  3.5 saate inen otoyolun yapımı tamamlanmıştır. Diğer taraftan bu ülkeyi yönetmeye talip olan anamuhalefet lideri ise büyük bir törenle heykel açılışı yapmıştır. İki siyasetçi arasındaki vizyonu ortaya koyduk” dedi. 

ATATÜRK, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU… 
Cora, "Gazi mustafa Kemal Atatürk’ü sevmek daha çok heykel yapmak ve açılışını yapmakla tespit edilmez. Bu ülkeye daha çok hizmet yapmakla belirlediği hedefleri yakalamak ile mümkündür.

Atatürk, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusudur. Kurucu irade ve kurtuluş mücadelesinin kahramanıdır.
Gazi, Anadolu seyahatlerinde gittiği her yerde yol, su, elektrik talepleriyle karşılaştığını bilmeyen yoktur. 1924 yılında Trabzon’u ziyaretinde, “Trabzon’umuzu az zamanda dahile demiryolu birleştirmek, güzel rıhtım ve limanla teçhiz edilmiş görmek, ruhbai amalimdir” sözlerini sarfederek ulaşıma verdiği önemi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öldükten sonra benim heykelimi yapın” diye bir çağrısı ve herhangi bir vasiyeti de bulunmamaktadır” diye konuştu. 

ALIŞKANLIK EDİNMİŞTİR
Cora, sözlerini şu şekilde tamamladı: 
 "Türkiye’de 12 Eylül darbesi ile birlikte ülkenin her bir yanında çeşit çeşit heykeller yapmak, en küçük başarılarda plaket takdimleri, en basit toplantılarda törenler yapmak gibi alışkanlıklar edinmiştir. Nitekim Ankara B.B. Başkanı Sn. Mansur Yavaş da seçilir seçilmez ne olduğu belirsiz bir heykelin açılışını büyük bir törenle gerçekleştirdi. Aynı şekilde CHP'li belediyeler bu konuda anlamsız bir yarışa girdiler. Bunları eleştirmek kimseyi rahatsız etmemelidir.

Ayrıca benim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bakış açımı Sayın Kaya da yakinen bilmektedir.
Atatürk’ün isminin böyle ucuz polemiklerle istismar edilmesini doğru bulmuyorum”