61SAAT HABER SERVİSİ - Anayasa değişikliği TBMM Genel Kurulu'ndan geçti, ancak yankıları sürmeye devam ediyor. Bazı AK Partili milletvekillerinin mükerrer oy kullandığını ileri süren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bu isimler arasında Trabzon Milletvekili Salih Cora’yı da saydı. Gök, "AKP milletvekillerinden Trabzon Milletvekili Salih Cora, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Rize Milletvekili Hasan Karal, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal'ın hem elektronik sistemde oy kullandığını hem de oy pusulası göndermek suretiyle oy kullandığını tespit ettik" dedi.
 
“MECLİSTEYDİM, SAHTE OY KULLANMAM MÜMKÜN DEĞİL”

Gök’ün bu iddialarına ilk tepki AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan geldi.  Cora, CHP Milletvekili Gök’ün yalan konuştuğunu belirterek, “Meclisteydim, sahte oy kullanmam mümkün değildir. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök yalan konuşuyor. İftira atıyor. Anayasa Değişiklik Paketinin Genel Kurulda görüşme sürecinde yoğun bir çalışma dönemi yaşadık. Sadece Genel Kurulda 15 günde, 15 saat ve komisyonda da aynı şekilde büyük bir mesai sarf ettik. Seçim bölgemize gidemedik, ziyaretçi kabul edemedik. Programımızı aksattık” ifadelerini kullandı.

“AYAĞA KALKARAK, “BURADAYIM” DEDİM”
Cora, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bunun üzerine tüm siyasi parti grupları ortak bir anlaşma yaparak, milletvekillerinin seçim bölgelerine gidebilmesi için meclis çalışmalarına kısa süre ara verilmesinde anlaşma yaptılar. Anayasa oylamasının ardından Başbakanımız teşekkür konuşması yapınca CHP küplere bindi, “Yok efendim, Başbakan konuşma yapamaz” Sonrasında, ertesi gün ki birleşimde grup önerisi “Tatil arası” ile ilgili yoklama isteyip meclisi kapamak istediler. Biz grup önerisinin kabulü için gerekli sayıyı bulunca şaşırdılar.  “Sahte oy kullandılar” diye iftara atıyorlar. Bir defa oylama yok, yoklama vardı. Ben elektronik cihazla yoklama girişimi yaparken, ekran kapandı. Bunun üzerine Mecliste olduğumu bildiren yoklama fişini imzalayarak başkanlık divanına bildirdim. Başkan ismimi anons ettiğinde ayağa kalkarak, “Buradayım” dedim. Mükerrer oy, nasıl oluyor. Öyle bir şey olmaz, olsa da iç tüzük hükümleri gevreği aynı sisteme birden fazla girip yoklama girişi yapsan veya oy kullansan dahi sistem bunu tek oy olarak kabul eder. Hem sisteme girip, hem de pusula versen de bu başkanlık divanında geçerli tek giriş olarak kabul edilir. Bunu anlayacak bilgi, birikimde oldukları halde olayı çarpıtarak karalama yapıyor, yalan konuşuyorlar”
 
“BELKİ UTANIR SUSARLAR... “
Cora, sözlerini: “Onların derdi başka. Halen şoktalar. Anayasa oylamasında AK Parti’den fire olmayınca hüsrana uğradılar. Kime saldıracaklarını şaşırdılar. Deli dana gibi her yere saldırıyorlar. En küçük olayı, sözü gündeme taşıyıp bundan siyasi prim yapmaya çalışıyorlar. Meclis ara  tatil kararını 180 oyla alsa ne olur, 190 oyla alsa ne olur... Kendi vekilleri mecliste olup yok göstermelerini, nasıl izah edecekler? CHP’li onlarca vekil, mecliste olduğu halde başkan yoklama istediğinde sisteme girmeyerek içtüzüğe karşı hile yaptılar. Sahtekar arıyorlarsa, genel kurulda olupta sisteme girmeyen, kendilerini yok saydıran arkalarında oturan vekillerini araştırsınlar. Belki utanır susarlar”  ifadeleriyle bitirdi.