İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, meclis kürsüsünden açıklamalarda bulunarak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın söylemlerini yorumladı.

Örs, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Bugün yine bir AK Parti'li Belediye Başkanı ve Trabzon vakası yaşadık. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, katıldığı 2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu'nda aynen şöyle konuşuyor: "Makam sahibi olmak için ya imam-hatipli olacaksınız ya da Trabzonlu, bizim dönemimizde böyle." diyor bu Başkan efendi. 
Trabzon milletvekili olarak Trabzonlu hemşerilerimin siyaset dahil olmak üzere her alanda başarılı olmalarından övünç duyduğumu belirtmek isterim. 

Son zamanlarda ve özellikle Ak  Partiye mensup belediye başkanı ya da bürokratların her fırsatta Trabzonluları hedef gösteren açıklamaları giderek artmaktadır. Esenler Belediye Başkanı ile başlayan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı ile devam eden bu zincire bugün de Balıkesir Belediye Başkanı eklenmiştir. Bu kürsüden hem Esenler Belediye Başkanına, hem Kahramanmaraş Belediye Başkanına gerekli tepkiyi göstermiş ve Ak Parti yöneticisi arkadaşlarıma seslenerek “Belediye Başkanlarınızı Trabzon’la ilgili söyleyecekleri konusunda bir eğitime alın” demiştim. 
Anlıyorum ki bu uyarım sonuç vermemiş. Bu son hadiseden sonra Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. “Belediye Başkanlarınıza Trabzon ile ilgili konuşurken 1. kez değil 61. kez düşünüp konuşmaları hususunda gerekli uyarılarınızı vakit geçirmeden yapınız”.
Tüm Trabzonlu hemşerilerimin beklentisi bu yöndedir.

Bu Belediye Başkanlarının bilinç altında ne var merak ediyorum. Biri sırf Sayın İmamoğlu Trabzonlu diye  “pontus” iması  ile mesnetsiz, çirkin ifadelerle tüm Trabzonluları hedef alır.  Diğeri sokakta ilk kez karşılaştığı bir Trabzonlu kadına “Sizi biz müslüman yaptık?” der. 
Ve son örnek de Balıkesir Belediye başkanının söylemleri… 

Ak Partili yetkililer size söylüyorum: Belediye Başkanlarınız; her fırsatta Trabzon’u hedef haline getiriyorlar. Nedir bu Trabzonlulardan alıp-veremediğiniz? Trabzon’la ilgili gizli bir ajandanız mı var? Balıkesir’in Belediye Başkanını buradan uyarıyorum: Sözlerinizle ile Trabzonluları hedef haline getirerek, bölgeler arası, şehirlerarası kin, nifak tohumları attığınızın farkında değil misiniz? Oturduğunuz makamların sorumluluk yeri olduğunun idraki içinde değil misiniz? Sırf Trabzonluları hedef haline getireceğim diye tüm imam hatip mezunlarını da töhmet altında bırakmaktan dahi çekinmiyorsunuz. Bakın ben imam hatip mezunu değilim. Ama üniversitede imam hatipli çok öğrencim oldu. Onlardan hiç rahatsız olmadım. İçlerinde çok da başarılı olanlar var,  başarılarıyla hep mutlu oldum. 
Başkanın Trabzon rahatsızlığına gelince...

Trabzon insanı cefakardır. Zor zamanların zor işlerin adamıdır. Zoru sever. Geldiği her makam ve mevkiye tırnaklarıyla kazıyarak gelir. Türkiye Trabzon’u seviyor. Trabzon Türkiye'yi çok seviyor. Trabzon’la Türkiye’nin arasına girmeye Ak Parti kadrolarının gücü yetmeyecektir. 
Trabzon’a laf atmak, Türkiye'ye laf atmaktır. Başkana buradan sesleniyorum son kez; ya Türkiye’den özür dileyin ya da sorumluluğunu taşıyamadığınız o makamı işgal etmeyin. Trabzon'u darlatmayın..."