Sağlık kavramı hayatımızda hiç bir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı bireyin sağlıklı olması gerekir. Bireyler sağlıklı olduğunda toplumlar da sağlıklı olur.
Tüm dünyada olağanüstü bir sürecin yaşandığı bir dönemde sağlığın daha da anlam kazandığına işaret eden Günnar,  “Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde sağlık çalışanları, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, her türlü özveri ve gayretle mesleğini icra etmeye devam ediyor, Bu süreçte Sağlık Bakanlığı tarafından getirilen izolasyon kurallarına maksimum düzeyde dikkat edilmesi gerekiyor’’ dedi.
 
Milletvekili Dr. Adnan Günnar; "Salgınla mücadelede geçirilen süreci ruhsal ve bedensel olarak en az zararla atlatmak için tüm halkımızın sağlık çalışanları ile dayanışma içinde olması büyük önem taşıyor. Bu süreçte en büyük dayanışma 'evde kalın' çağrısına uymak." gerektiğini ifade etti.
Günnar; ‘’Sağlık Hizmetlerinin yürütülmesinde fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımızın ‘7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftasını kutlar, herkese sağlıklı günler dilerim’’ diyerek sözlerini tamamladı.