Cumhuriyet ile yaşıt bir spor kulübüne sahip bir spor kenti olan Akçaabat'ta stadyumun olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen Örs, "Akçaabat, deniziyle, yaylalarıyla, Sera Gölü'yle, Orta Mahalle'siyle ve coğrafi tescilli Akçaabat köftesiyle, cumhuriyetle yaşıt Sebatspor'uyla ve yıllarca dünya birincisi olmuş horonuyla sadece bölgemizde değil Türkiye'de ve dünyada tanınan bir ilçemizdir. Bu noktada şunu da söylemeden geçemeyeceğim: 1923 yılında kurulan bir futbol kulübü olan bu Akçaabat'ımızda mevcut stadyumumuz yıkılarak yerine millet bahçesi yapılmıştır. Bugün Akçaabat ilçemiz, baktığımızda 125 bin nüfusuyla 3 ilimizden daha fazla nüfusa sahip olan bir ilçemiz olmasına rağmen maalesef stadyumu yoktur. Akçaabatlı gençler ilçemize bir stadyumun en kısa zamanda tekrar kazandırılmasını istiyor." ifadelerini kullandı. 

İşsizliğin yoğun olduğu Akçaabat'ta turizm üzerinde yoğunlaşmak gerektiğini belirten Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Akçaabat ilçemizin gelir kaynağı eskiden denizcilik, ticaret ve tarımdı. Tütün üretiminin yasaklanmasından bölge tarımı önemli bir darbe aldı. TEKEL kapandı. İnsanlarımız işsiz kaldı. Bir zamanlar Akçaabat'ımızla özdeşleşen zeytin bahçelerimiz yok oldu. Akçaabat zagudası neredeyse unutuldu. Bugün, Akçaabat'a baktığımız zaman verimli topraklarının maalesef imara açıldığını görüyoruz. Beton binalarla perdelenen o güzelim tarihî orta mahalle ne yazık ki kartpostallarda kalmıştır. Akçaabat ilçemizin en büyük sorunu işsizliktir. Bu ilçemiz için yapılması gereken bahçe tarımı, hayvancılık ve balıkçılığın desteklenmesidir ama asıl üzerinde durulması gereken turizmdir." dedi. 

Akçaabat Akçakale'de yer alan tarihi Akçakale Kalesine dikkat çeken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, şu ifadelere yer verdi, "İlçe merkezine 8 kilometre mesafede, denizin hemen kıyısında tarihî Akçakale Kalesi yer almaktadır. 14. yüzyılda İmparator II. Aleksios tarafından yaptırıldığı bilinen bu tarihî kale yıllardır ihmal edilmiştir. Moloz ve kesme taşlarla yapılan bu kale, birçok bölümü yıkılmasına rağmen hâlâ daha orijinalliğini korumaktadır. Bugün de Akçaabat Belediyesine tahsisli durumdadır. Bu kale arkeolojik kazılar ve restorasyon çalışmalarıyla bölge turizmine bir an önce kazandırılmalıdır. Bu çalışmalar Belediyenin imkânlarıyla bitirilecek gibi değildir. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu kalenin restorasyonuyla ilgili bir an önce harekete geçmelidir. Gerekli ödenekler çıkarılmalıdır. Söz konusu kale, sadece Akçaabat için değil, hem Trabzon hem de ülke turizmi açısından önemli bir turizm merkezi hâline getirilmelidir."

Konuşmasının devamında, Rus işgaline karşı yerel halkın vermiş olduğu "Sargana Direnişi"ni hatırlatan Milletvekili Örs, "Akçakale'nin bulunduğu bölgenin çok yakınında yaşanan ama ne yazık ki tarihî arşivlerde yer bulamayan bir kahramanlık destanından da bahsetmek isterim. Rus donanması Akçaabat'ın Sargana mevkine çıkarma yapmak istemiş, ancak bölgede yaşayanların büyük bir direnişiyle karşılaşmıştır. Akçaabat halkı 48'i kadın olmak üzere 969 kayıp vererek bölgeyi savunmuş, Rus işgalini engellemiş ve Rusları geri püskürtmüstür. Burada Akçaabatlı kadınlarımızın Ruslara karşı ortaya koydukları mücadele ve direnişi çok önemlidir. Bu şanlı Sargana Direnişini ölümsüzleştirmek adına söz konusu yere bir anıt inşa edilmesi gelecek nesillere tarihimizin taşınması açısından da çok faydalı olur diye düşünüyorum. Bu vesile ile Sargana Direnişi'nde hayatlarını kaybedenleri, kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum." dedi. 

Konuşmasının son bölümünde, "İnşallah Akçakale Kalesi restorasyonu tamamlanır, Sargana Direnişinin simgesi bir anıt inşa edilir ve bölge tarihi ve kültürel bir merkez olarak turizmin hizmetine açılır." diyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, bütün milletvekillerini Akçaabat'a davet etti.