Konuyu TBMM Kürsüsüne taşıyan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, "11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerin hain saldırısında Jandarma astsubay kıdemli başçavuş Ferhat Gedik ve gencecik evladımız Eren Bülbül şehit olmuş, polis memuru Namık Öztel de yaralanmıştı. Türk Hava Yolları filosuna yeni kattığı bir uçağına şehit yavrumuz Eren Bülbül'ün adından hareketle Eren'in doğduğu, büyüdüğü ve şehadete eriştiği yerin adı olan Maçka ismini verdi ve bu uçak, ilk seferini geçtiğimiz günlerde Trabzon'a yaptı ve şehit Eren Bülbül'ün mezarı başında bir anma programı düzenlendi” dedi. 

Örs, sözlerine şu şekilde devam etti: 
"Şehitlerimizin anılması, ailelerinin acılarının hafifletilmesi adına Türk Hava Yollarının uçağa Maçka ismini vermesini takdirle karşılıyorum ancak THY'nin bu ilk sefer ve anma programında uyguladığı tutumu tasvip etmiyorum, biraz yumuşattım söyleyeceğimi. Bu programa sadece iktidar partisine mensup milletvekillerinin ve zevatın davet edilmesi, Trabzon Milletvekili olarak benim ve Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sayın Ahmet Kaya'nın davet edilmemesi hususunda Türk Hava Yolları yönetiminden bir açıklama talep ediyorum. Ben, şehrimde yapılan, gerek Valilik gerekse yerel yönetimlerin resmî tören ve programlarına çok önemli bir mazereti olmadığı sürece katılma hassasiyeti gösteren bir kardeşiniz olarak Türk Hava Yolları yönetimine soruyorum: Bu uygulamanın gerekçesi nedir? İhmal var mıdır? Bunu aynı zamanda milletvekili olduğum Trabzon şehrinin kamuoyu adına da bir kez daha soruyorum” diye konuştu. 

Şehitler üzerinden siyaset yapılmayacağını kaydeden Örs, "Şehitler üzerinden siyaset yapılmaz. Şehitler hepimizindir. Teröre karşı mücadelede her türlü desteği sonuna kadar veren bir siyasi partinin ve terörle mücadelede birçok şehit veren bir şehrin, Trabzon şehrinin milletvekili olarak, ilgili kurum ve kurulların bu konuda, ayrıştıran, ötekileştiren, birlik ve beraberliğimize zarar veren tutum ve davranışlar içerisinde olmamaları gerektiği uyarısında bulunuyorum” dedi.