Ağız ve Diş Sağlığının önemine dikkat çeken Dr. Adnan Günnar, Ağız ve Diş Sağlığının insanın vücut sağlığı ile direk ilişkisi olduğunu belirterek, yapılan araştırmalar ağız ve diş hastalıklarının, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlığı ve kadınlarda erken doğum riski gibi pek çok rahatsızlığa neden olduğunu belirtti.

Milletvekili Günnar, “Toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesinde, anne babaya, sivil toplum örgütlerine ve diş hekimlerine önemli görevler düşmektedir. Bu konuda eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerine çok erken yaşlarda başlanmalı ve çocuk yaşlardan itibaren ağız ve diş bakımının alışkanlık haline getirilmesine çalışılmalıdır. Yılda iki kere ağız ve diş sağlığı kontrolü yapılması ve günde en az 2 kez diş fırçalanması, kişilerin sağlığını ve yaşam kalitesini arttıracaktır.
AK Parti iktidarımız döneminde Ağız ve Diş Sağlığı alanında çok önemli adımlar atılmış, önemli projeler hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda, Modern Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, Diş Hastaneleri yapılmış, dişhekimleri sayısı ve sağlık personeli sayısında önemli ölçüde artış olmuş ve halkımızın daha kaliteli hizmet alması sağlanmıştır.

Diş Hekimliği açısından üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olan ve böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveriyle çalışan tüm meslektaşlarımın, 19-25 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını ve 22 Kasım Diş Hekimleri gününü en kalbi duygularımla kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.