Küresel salgının insan ve doğa ilişkisinde olumsuzlukların görülmesi ve önlem alınması için bir fırsat olduğunu ancak bu fırsatın değerlendirilemediğini belirten Örs, "Yaylaları, dereleri, ormanları ve eşsiz doğasıyla insanı büyüleyen Karadeniz Bölgemiz son yıllarda ekolojik yıkımın âdeta merkezi hâline gelmiştir. Yaylaları imara açmak için yapılan yollarda binlerce ağaç kesilmiş, HES'ler nedeniyle dereler kururken kırmızı benekli alabalıklarımızın da maalesef soyu kuruma noktasına gelmiştir. Bu da yetmemiş siyanürlü maden aramalarıyla bölgenin geçim kaynağı olan fındık ve çay tarımına darbe indirilmiş, dereler çamur akar olmuş, su tutulmasının yapıldığı bölgelerde heyelanlar meydana gelmiş, dere yataklarının denizle buluştuğu Karadeniz kıyılarının rengi değişmiş, balık yuvalarımız tahrip olmuştur." dedi. 

Giresun Çanakçı Deresi üzerinde yapılmak istenen beşinci HES projesine değinen Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Yaşanan bu çevresel konularla ilgili TBMM kürsüsünde defalarca konuştum, soru önergeleri verdim, araştırma önergeleri verdim. Kamilet Vadisi, Artvin Cerattepe, Sürmene Çamburnu, Araklı Taşönü, Gümüşhane Dipsiz Göl, Amasra Termik Santrali, Çaykara Uzungöl, Akçaabat deniz dolgusuyla ilgili çevre tahribatlarını bu kürsüde dile getirmiştim. Son olarak da Giresun'da Çanakçı Deresi üzerinde yapılmak istenen 5'inci HES projesi bölge halkını, orada yaşayan vatandaşlarımızı isyan noktasına getirmiştir. Aynı dere üzerinde 4 tane HES varken 5'inci HES'i yapmak tek kelimeyle bir doğa katliamıdır. Bu konuyu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener öncülüğünde İYİ PARTİ olarak üç gün önce Türkiye gündemine taşıdık. Çanakçı halkının yanında olduk ve gördük ki Türkiye'nin dört bir yanında "iyi"lerden Çanakçı'ya büyük bir destek geldi ve o akşam verdiğimiz mesaj çok önemliydi. Nihayet bizim çağrımız ses getirdi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ertesi gün yani 8 Haziran günü Çanakçıyla ilgili ÇED raporunu iade ettiğini duyurdu. Umarım bu bir daha gündeme gelmez."


Konuşmasının son bölümünde çevre katliamlarına sessiz kalmayacaklarını belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Ben de hem Trabzon hem de bölgenin milletvekili olarak kendi seçim bölgemde ve Türkiye'nin dört bir tarafındaki bu çevre katliamlarına, çevre kirliliğiyle ilgili yapılan HES'ler, maden ocakları, taş ocaklarıyla ilgili konuların takipçisi olacağım." dedi.