61SAAT HABER SERVİSİ - 61saat.com’un telefon ile ulaştığı Örs, “Üreticinin mağdur olmaması için gösterdiğimiz çabaların haklılığını ortaya koymuştur. Geç alınan karardır. Biz ne diyorduk, “TMO devreye girsin, üreticiyi mağdur etmesin” 

Bununla ilgili benim verdiğim meclis araştırma önergesi vardı. O araştırma önergemizde ne kadar haklı olduğumuz ortaya koymuştur. 

Biz mecliste İYİ Parti olarak yapıcı muhalefet yapmaya çalışıyoruz. Yapıcı muhalefetin sonucu sayın Cumhurbaşkanı TMO’yu devreye sokma kararı almıştır. 

Geç alınmış bir karardır, ama “zararın neresinden dönerse kardır” düşüncesiyle baktığımızda, muhalefet noktasında bizim söylediklerimizin doğru olduğunu, gerçek olduğunu ortaya koymuştur. 

“Bu verilen fındık fiyatı yeterli midir?” diye baktığımızda,  onu da piyasadan gelen tepkilere göre, daha sonra değerlendireceğiz” dedi. 

Örs, “Geç kalmıştır niye çünkü piyasada fındığın büyük oranı pazara indi. Bu noktada geç kalındı. Ama tekrar söylüyorum, zararın neresinden dönersen kardır mantığıyla bakacak olursak, muhalefetin dediğine, bizim dediğimize gelmişlerdir.  Bizim meclis kürsüsünde söylediklerimizde haklı olduğumuzun geç kalınmış bir teyididir” diye konuştu. 

Fiskobirlik’e verilecek 10 bin tonluk fındık ile ilgili de konuşan Örs, “Fiskobirlik’in tekrar canlandırılması noktasında bizde fikrimizi beyan etmiştik. Bu noktada Fiskobirlik’in yeniden yapılandırılarak fındık işinin içinde olması gerektiğini ortaya koymuştur” dedi.