HDP temsilcileri ile 2015 yılında Dolmabahçe'de yapılan toplantıyı hatırlatan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bir ayağı Kandil’de, bir ayağı İmralı’da, bir ayağı Dolmabahçe’de olan birinin söylemleri ile oluşturulmak istenen bir algı çalışması var. Hatırlayalım: 28 Şubat 2015’te Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde bir toplantı yapıldı. Kimler bir araya geldi bu toplantıda, şöyle bir hafızımızı yoklayalım bakalım.

Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder den oluşan HDP heyeti ile dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala,  AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal. O gün, o toplantıda; bebek katili Öcalan’ın mektubunu bakanların yüzüne karşı okuyan aynı isimdi. İmralı-Dolmabahçe hattının kuryesine anlaşılan şimdi yeni bir görev verildi.  Bu şahsın, Sırrı Süreyya’nın aklı eğer Dolmabahçe görüşmelerine gittiyse, bilsin ki; İYİ Parti daha kurulmamıştı. HDP'ye fikrini, zikrini soranlar kimdi diye merak edenler, çözüm sürecine baksınlar. Kandil'e adam gönderip siyaset belirleyenler bize ahkâm kesemez. Herkes işine baksın.”

İYİ Parti'nin yükselişinden rahatsız olan çevrelerin algı yaparak gündem değiştirmeye çalıştıklarını belirten Örs “İşin özü şudur: ne zaman İYİ Parti yükselişe geçiyor, o zaman bu tür saçma sapan açıklamalar gündeme getiriliyor. Zaten HDP Eş Başkanı Mithat Sancar da, Sırrı Süreyya’nın iftirası üzerine bir açıklama yaparak “Bizim İYİ Parti ile şimdi iddia edildiği gibi seçim döneminde aday pazarlığı konuşması ve benzeri bir görüşmemiz yoktur” diyerek bir tekzip açıklamasında bulunmuştur. Yani yalancının mumu yatsıya kadar bile yanamamıştır." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında siyasetin er meydanında yapılması gerektiğini vurgulayan Örs "Anlaşılıyor ki; İYİ Parti'ye dönük iftira kampanyasının bir sınırı yok. Siyaset er meydanda yapılır, film setinde değil. Biz, siyasetimizi, bütün açık yürekliliğimizle milletimizin huzurunda yapıyoruz. Millet için yapıyoruz. Biz diyoruz ki; PKK terör örgütüdür. PKK terör örgütüdür diyemeyen herkes, terörün gölgesindedir. Bunu Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın, parti sözcülerimiz ve bizler her yerde her zeminde söyledik, söylüyoruz." dedi. 

PKK destekçilerinden medet umulur hale gelinmesinin ülke için acı bir tablo olduğunu ifade eden İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs açıklamasında şu görüşlere yer verdi "Burada asıl ürkütücü olan, asıl acı olan ve asıl millet adına kaygılarımızı arttıran nokta: PKK savunucusu bir kadrodan medet umulur duruma düşülmüş olmasıdır. Tıpkı mahalli seçimlerde bölücü başının mesajından medet umulması gibi, tıpkı bölücü başının kardeşi aranan bir terörist Osman Öcalan’ın devlet kanalı TRT’ye çıkartılıp konuşturulmasından medet umulması gibi. Bizim asıl üzerinde düşünmemiz gereken konu budur, asıl izaha muhtaç konu budur.” 

Örs, açıklamasını iktidarın algı oluşturarak gündemi değiştirmek istediğini ifade ederek şöyle tamamladı: “Eğer siyasetçi vatandaşın gündemini konuşmuyorsa; bir sıkıntısı vardır, ondan konuşamıyordur. Vatandaşın sırtındaki yük iyice ağırlaşmış, ay sonu gelmez, mutfakta tencere kaynamaz olmuş. Hele bu salgın döneminde esnaf, işçi, köylü perişan olmuş. 1 dolar 7 Türk Lirasını geçmiş, 2005’in sonunda 35 lira olan çeyrek altın bugün 635 TL olmuş, işsizlik almış yürümüş, hazine boşalmış, kara günde zor günde merhem olsun diye saklanması gereken ihtiyat akçesi tüketilmiş, bu durumda iktidarı elinde bulunduranlar ekonomi, kalkınma, işsizlik, istihdam konuşmak ister mi? Elbette istemez. Vatandaşın derdini konuşamayan, oluşturmaya çalıştığı algılar üzerinden ve trolleri vasıtasıyla farklı gündem yaratıp onu konuşmak zorunda kalır. Meselenin özü budur. Oysa ki; bizim işsizliği konuşmaya ihtiyacımız var. Üniversiteyi bitirip öğretmen atanamamış gencimizi, hemşire diye mezun olmuş iş arayan evladımızı, 400 bin İİBF mezunu işsiz gencimizi, en güzel yılları iş aramakta geçen, günde 50 kez ‘bana göre bir iş var mı?’ diye insan kaynakları sayfalarında iş alanlarına bakan mühendislerimizi konuşmamız, onların derdine çare aramamız lazım. Kirasını ödeyemeyen esnafı, işsiz kalan garsonu, minibüsçüyü, servis şoförünü konuşmamız lazım. İYİ Parti’nin gündemi budur.”