Öğrenci affı ile ilgili çok sayıda talep geldiğini belirten Örs, "Üniversite eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalanların sayısı bugün yüz binlerle ifade edilmektedir. Memleketimizde, bu gerçekten çok ciddi bir rakamdır. Bu öğrencilere baktığımızda, ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları da göz önüne aldığımızda genelde ekonomik imkânsızlıklar, sağlık problemleri, kriz ortamından psikolojik olarak etkilenen veya ailevi sebepler nedeniyle ayrılmak zorunda kalan öğrencilerin çoğunlukta olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde yaşanan ekonomik ve sosyal sebeplerle üniversitelerden ayrılmak zorunda kalan öğrencilerimiz yarım kalan eğitimlerini tamamlamak istiyorlar, bu konuda çok sayıda talep var.

Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrenimi gören öğrencilerden kendi isteğiyle ilişkileri kesilenler dâhil, terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulunca devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir program kazandıkları hâlde kayıt yaptırmayanların 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenimlerine başlamalarının önü açılmalıdır." dedi. 


İYİ Parti olarak çeşitli sebeplerle eğitimi yarıda kalan öğrenciler için ek madde tekliflerinin AK Parti tarafından reddedilğini söyleyen Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü; "İYİ Parti olarak ilgili kanun teklifinin 26'ncı maddesinden sonra ihdas edilmek üzere teklifimizde bahsedilen koşulları sağlayan muhtelif şart ve sebeplerden ötürü eğitimini yarıda bırakmış olan intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, yüksek lisans, doktora öğrenimi gören öğrencilerimiz için verdiğimiz öğrenci affı niteliğinde yeni bir madde ihdası talebimiz oldu ancak Komisyonda bu talebimiz iktidara mensup arkadaşlarımız tarafından red edildi."

Konuşmasının son bölümünde TBMM'ye çağrıda bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Gelin bu öğrencilerimizin sesine kulak verin. Yüz binlerce öğrencimizin yarım kalan eğitimlerini tamamlama isteklerine kulaklarınızı tıkamayın." dedi.