61SAAT HABER SERVİSİ - Anayasa değişikliği için oy verme işlemi başladı. Halk oylamasında yurt içinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak. Bu rakamın 1 milyon 269 bin 282'sini oy verme gününe kadar 18 yaşını dolduran yeni seçmenler oluşturacak. Halk oylaması için cezaevlerine de 461 sandık kuruldu.
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise oyunu Ankara’da kullandı.  Pekşen, Ankara’nın Çankaya İlçesi Necdet Seçkinöz Ortaokulu 4382 nolu sandıkta oyunu kullandı.
 
NÖBETÇİ OLDUĞU İÇİN ANKARA’DA
Pekşen, 1 Kasım seçimlerinde oyunu daha önce doğup büyüdüğü Yomra’nın Yokuşlu Köyünde kullanan Pekşen, referandum sürecinden dolayı Genel Merkezde nöbetçi olduğu için oyunu ikametini Ankara’ya aldırarak burada oyunu kullandı.
 
SANDIK GÖREVLİLRİNE BASKI İDDİASI
Pekşen, Türkiye genelinde sandık görevlilerine baskı yapıldığını ileri sürerek, “
 Kulağımıza gelen bazı duyumlar son derece rahatsız edici. Milletvekillerinin, sandık görevlilerine baskı yaptıkları şeklinde bilgiler geliyor.. Sandık görevlilerine bu yapılanları not ediyoruz. Hepsinin hukuki sürecini başlatacağız. Bunların milletvekilleri tarafından yapılmaları utanç verici” diye konuştu.