Hüseyin Örs, hekim ve sağlık çalışanlarının sorunları ve hak kayıplarının giderilmesi ile ilgili TBMM’de yaptığı konuşmada “Koronayla mücadele ettiğimiz bugünlerde; bu mücadelede cephenin en önünde yer alan hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız en büyük risk grubunu oluşturuyor.” dedi.


İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs;  sağlık meslek mensuplarının kamu düzeni ve kamu sağlığı için en hayati ve kutsal görevlerden birini yerine getirdiğini ifade ettiği konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Vatanın birliğini ve bütünlüğünü, kamu düzenini ve güvenliğini tesis etmek amacıyla görevi başında hayatını kaybedenleri ifade eden "şehitlik" kavramı Türk toplumunun kurucu unsurlarından, en değerli, manevi kabullerinden biridir. Hiç şüphe yok ki içerisinde bulunduğumuz süreçte gece gündüz demeden görevini canla başla ifa etmeye çalışan, vatandaşlarımızı hayatta tutmak için kendi hayatlarını tehlikeye atan sağlık meslek mensupları da kamu düzeni ve kamu sağlığı için en hayati ve kutsal görevlerden birini yerine getirmektedirler. Dünyadaki örneklerine bakıldığında bu kutsal görevin ifası sırasında hastalığa yakalanan ve ne yazık ki hayatını kaybeden sağlık mensuplarıyla karşılaşmaktayız. Ülkemizde bu kayıpların hiç yaşanmamasını temenni etmekle birlikte bahse konu sağlık mensuplarının ifa ettikleri görevin kutsallığı göz ardı edilmemelidir.”


Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeme getirdiği “Salgın hastalıklarla mücadele ederken vefat eden sağlık çalışanlarımız şehit sayılsın” önerisinin İYİ Parti tarafından kanun teklifi haline getirildiğini söylediği konuşmasını şöyle sonlandırdı “Bu kapsamda gerek icra edilen vazifenin öneminin ve kutsallığının tespiti gerekse gerçekleşmesi hâlinde kamu sağlığını tehdit eden salgın hastalıklarla mücadele esnasında hayatını kaybeden sağlık meslek mensuplarının "şehit" olarak addedilmeleriyle kendilerinin ve yakınlarının kanunen şehitlik makamına atfedilmiş hükümler uyarınca işlem görmeleri amacıyla 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun'da değişiklik zarureti doğduğu düşüncesindeyiz. Bu çerçevede Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in gündeme getirdiği "Salgınla mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık personeli şehit sayılsın." önerisini Grup Başkan Vekillerimiz Sayın Lütfü Türkkan ve Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun imzasıyla TBMM Başkanlığına kanun teklifi olarak verdik. Bu teklifimize desteğinizi bekliyoruz, inşallah bu teklifimize destek verirsiniz.”