61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’dan İstanbul veya farklı illere uçakla gitmek isteyen vatandaşların karşısına çıkan fahiş bilet fiyatları bir türlü normale dönmüyor. Türkiye’de sadece Trabzon’a uygulanan bu fiyat politikası nedeniyle bir çok kişi mağdur olurken, yapılan tüm açıklamalara rağmen uçak firmaları geri adım atmamakta direniyor. 
Trabzon uçuşlarına yeni sefer koymamalarından kaynaklanan bu fiyatları İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yeniden TBMM’de gündemine getirdi. 
Trabzon uçak bilet fiyatlarının çıktısını alarak TBMM kürsüsünde gösteren Örs, "Trabzon'da ve komşu illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sürmekte olan bir mağduriyetlerini tekrar gündeme getirmek istiyorum. İnşallah, bu konuyla ilgili yapacağım son konuşma olur.Trabzon'a geliş gidiş uçak seferlerinin pahalılığını hem bu yüce meclisin kürsüsünde dile getirmiştim hem de ilgili Sayın Bakanımıza soru önergesi olarak vermiştim.

CENAZEYE GELMEK İÇİN… 
 Bu sıkıntı büyüktür. Hatta, bölge insanımızın; Trabzon'da, Rize'de, Artvin'de yaşayan vatandaşlarımızın son günlerde en büyük sıkıntılarından biri budur ve bu sıkıntı kanayan bir yarayken bugün kangren hâline gelmiştir. Turistik seyahatten, yaylaları gezmekten vazgeçtik -Allah gecinden versin- Trabzon'da cenazesi olan bir hemşehrim İstanbul'dan cenazeye gelecek ya, bilet ya yok ya da 809 TL. Yani bu adam Almanya'ya gitmiyor, Hollanda'ya gitmiyor, İngiltere'ye gitmiyor; sadece Trabzon'a gelecek” dedi. 

FAHİŞ FİYATLARA ÖRNEKLER… 
 Trabzon’a uçak bilet fiyatlarıyla ilgili örnekler vererek sözlerine devam eden Örs, "19 Temmuz cuma günü İstanbul'dan Trabzon'a gidecek vatandaşlarımız için saat 10.00'da 809 TL , 12.20'de 340 TL , 13.20'de 809 TL , 15.15'te 809 TL Ne zaman? 19 Temmuz cuma gününün biletleri. Bir gün sonra, 20 Temmuz cumartesi günü Trabzon'a gidecek olan vatandaşımız sabah 5.35'te gitmek istese, 809 TL . Aynı şekilde, 21 Temmuz pazar günü, yine hepsi 809 TL. Diyelim ki cuma günü vatandaşımız Trabzon'a gitti, Trabzon'dan İstanbul'a 21 Temmuz pazar günü geleceği zaman da yine 809 lira verecektir. 

Asgari ücretin 2.020 lira olduğu bir memlekette -yine Allah gecinden versin- bir cenazesine gidecek olan, Trabzon'a gidecek olan bir vatandaş 809 lira gidiş ücreti verecek, 809 lira da geliş ücreti verecek, 1.618 liraya gidip gelecek” diye konuştu. 

DAHA YÜKSEK YOLCU TAŞIMA KAPASİTELİ UÇAKLAR… 
 Örs, sözlerini şu şekilde tamamladı: Onun için, ben burada iktidar partisindeki arkadaşlarıma da sesleniyorum, oradaki Trabzonlu milletvekili arkadaşlarıma da sesleniyorum: Gelin, Trabzon'un bu problemini çözelim. Bunun çözümü: Türk Hava Yollarının sefer sayısını artırmasıdır, Türk Hava Yollarının daha yüksek yolcu taşıma kapasitesine sahip uçakları bu hatta çalıştırmasıdır. Bu sorun sadece Trabzon'un sorunu da değildir, Rize'nin de sorunudur, Artvin'in de sorunudur, Gümüşhane'nin de sorunudur” 

AK PARTİLİ VEKİL ESPRİ YAPTI
 Örs’ün konuşması sırasında ise  AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs'e "Hocam, Ordu'ya gelsinler.” diye espri yapması ise dikkat çekti.