61 SAAT HABER SERVİSİ-BERKAY GÜNTEKİN-Trabzon’da turizm sezonunda açılmasıyla kentin en büyük sorunları arasında yer alan trafik sorunuyla ilgili CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 61saat’e açıklamalarda bulundu.

Trafiğin rahatlatırması için planlanan projeler değinen Kaya "Trabzon sahipsizliğin bedelini ödüyor malesef, bu şehirde yıllardır trafik sorunundan bahsediliyor. Yıllardır bu sorunu bire bir yaşıyoruz, biliyoruz ama alınan bir adım yol var mı? Bakıyoruz malesef yok.” dedi.

Projelerin gecikmesiyle ilgili yöneticileri eleştiren Kaya "Bir dalçık projesi var mesela Yomra’da 6 ayda bitecek dediler çok uzun bir zaman oldu bitmedi. Yani millete söz veriliyor, sorun belli yapılması gereken belli yapma iradesi, yapma yetimi, yapma kapasitesi malesef zayıf… Bu net ortada, yoksa çözülmeyecek sorunu yok bu şehirin, yani Kaşüstü’ndeki dalçık, Çömlekçi Kavşağındaki dalçık, Haçkalı Baba Hastanesi önündeki dalçık bunun örnekleri var çok basit yapılabilecek işler bunlar. Ama aylardır yıllardır sadece konuşuluyor. Bir adım yol alamıyoruz. Bu da yönetenlerin beceriksizliğinden kaynaklıdır. Başka nedir yani…” ifadelerini kullandı.

Ahmet Kaya Trabzonlu 4 bakan olduğunu hatırlatıp bu bakanlardan yararlanılması gerektiğini belirtti. Kaya "Bu şehrin bugün 4 tane hatta 4 buçuk tane bakanı var. Bu şehir bu 4 buçuk bakandan istifade etmek zorunda. Bu bakanlarımızın hepsi icracı bakanlar… Sayın Bakandanda bu konuda destek alınarak biran önce bu projeler hızla yapılmalı. Trabzon gün geçtikçe yaşanmaz hale geliyor. Yazık oluyor bu şehre üzülüyorum. Üzülüyoruz bu şehrin insanı olarak. Siyaseti bir kenara bırak, siyaset yapma derdinde değilim ama gerçekten bu şehirde yaşayan bir insan olarak bu keşmekeşi bu kötü görüntüyü Trabzon haketmiyor.” dedi.

Sözlerini beraber hareket mesajı vererek bitiren Kaya "Yöneticilerimizi acileri bu konuları, bu sorunları  çözmeye davet ediyoruz. Bizede düşen bir destek varsa ne yapmamız gerekiyorsa bu sorunların çözümüne katkı vermek adına elimizi değil gövemizi taşın altına koymaya hazırız. Birlikte olalım, birlik olalım, bu şehire hep birlikte hizmet edelim, bu şehrin sorunlarını çözelim istiyoruz.” diye konuştu.