Organ bağışının insanlık için ne kadar önemli olduğunun da altını çizen Kaya, milletvekillerine de bağış yapmaları için çağrıda bulundu.

“BİNLERCE İNSAN ORGAN BEKLİYOR”

Milletvekillerinin de organ bağışı için “Bir Bağış Bir Hayat” yazılı dövizlerle destek verdiği konuşmada Kaya şunları söyledi:

“Bizim ya da sevdiklerimizden birinin organ nakline ihtiyacı olsa ne yaparız, hiç düşündük mü? Bir gün daha yaşaması için her şeyimizi feda ederiz, değil mi? Bugün ülkemizde binlerce insanımız organ nakli bekliyor. Fakat organ bağışı yaygın olmadığı için bulamıyor. Bunu değiştirebiliriz.”

“UMUT OLABİLİRİZ”

TBMM’nin pek çok konuda halka öncülük yaptığının altını çizen Kaya, “Organ nakli bekleyen gözü yaşlı insanlarımıza umut olabilir, organlarımızı bağışlayarak hayatlarını kurtarabiliriz” diyerek şöyle devam etti:

“Milletimize birçok konuda öncülük eden Meclisimiz, bu hayati konuya da öncülük edebilir. Bir hayatı kurtarmanın, bütün insanlığı kurtarmak olduğunu bilen bizler kendimize şunu sormalıyız; Umutla bekleyen insanlarımıza can olmak varken, onca insanımız organ nakli beklerken, biz sağlıklı organlarımızı nasıl olurda toprağa gömeriz?”

VEKİLLERİ DE DAVET ETTİ

TBMM'de tüm organlarını bağışladığını açıklayan vekil Kaya, “Tüm milletvekili arkadaşlarımı ve milletimizi hayat kurtarmaya, organlarını bağışlamaya davet ediyorum” sözleriyle organ bağışı için çağrı yaptı.