61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

2018 seçimlerindeki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, CHP’den ayrılarak yeni parti kuracağı iddiası, gündemdeki yerini koruyor. Tartışmalar, şu ana kadar resmi bir açıklama yapmayan İnce’nin, “yakın çevresine” verdiği mesajlar üzerinden yürütülüyor. 

PARTİSİYLE BAĞLARI KOPARDI İDDİASI
İnce’nin 25-26 Temmuz’daki 37. Olağan Kurultay’ın ardından partisiyle ipleri tamamen kopardığı belirtiliyor.

CHP’Lİ KAYA 61SAAT’E DEĞERLENDİRDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yeni parti kurulacağı konusuyla ilgili 61saat’e değerlendirmelerde bulundu.

AYRIŞMAK DEĞİL BİRLEŞMEK ÖNEMLİ
Kaya, İnce ile partinin bir sorun yaşaması durumunda bunun konuşularak çözülmesi gerektiğini dile getirirken, bu süreçte en önemli konunun birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu söyleyerek, “Amacımızın bu anlayışla siyaset yapmak olmasıdır. Ayrışma değil birleşmenin, daha da kuvvetli olmanın zamanıdır” dedi.

OLASI VE DOĞRU BULMUYORUM
Partinin kurulma iddiasıyla ilgili Kaya, “Olası ve doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanı adayı olmuştur ve böyle yeni bir parti kurulması doğru değil. Şimdi birlik zamanıdır” diye konuştu. 

YENİ PARTİYE GEÇECEK Mİ?
Partinin kurulması ihtimali ve sonrasında bu partiye geçip geçmeyeceği ile ilgili Kaya, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet ediyorum. Başka bir partiye geçmem söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.