61SAAT HABER SERVİSİ - 
Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesinde Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar, 61saat mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. 
Trabzon Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin görevden alınıp, yeniden aynı göreve iade edilmesi süreci ile ilgili Balta ve Günnar, flaş açıklamalarda bulundu. 

Milli Eğitim Müdürünün atanması ile ilgili AK Parti İl Teşkilatı ile Milletvekillerinin fikir ayrılığına düştüğü iddialarına Balta, “Ben AK Partimizde İl Genel Meclisi Üyeliği, İl Genel Meclisi Başkanlığı, İl Başkanlığı, Bakan Yardımcılığı, Milletvekilliği, şimdi de hem Milletvekilliği hem de Komisyon başkanıyım. Bu tür olayların kamuoyunda, basında tartışılmasını doğru bulmuyorum. Kim ne yaparsa yapsın, doğru bulmuyorum. Bizim bu tür olaylarda tartışacağımız yer biraz sonra, sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle istişareye önem verdiği noktada, istişare yapacağımız yer aile içinde bunları değerlendiririz. Bu konuyla alakalı yorum yapmak istemiyorum” dedi. 

BUNA ÇANAK TUTUNLAR VARSA… 
Basında bu tür olayların tartışılmasını hoş karşılamadığını ifade eden Balta, “Basında bu tür olayların tartışılmasını hoş karşılamam. İsterse kendim yapayım hoş karşılamam. Hepsi bizim arkadaşlarımız. hepsi bizim kardeşlerimiz. Bölünme, parçalanma bilmem ne.. Bunlar yallardan beri söylenen şeyler. Bunları bir nifak tohumu olarak görürüm ben. Bunu yapanların da karşısında olurum. Biz hiç bir zaman yanlışın tarafı olmadık. Asla partimizin çıkarlarını, şahsi çıkarlarımızın önünde tuttuk. Milli Eğitimin çıkarlarını şahsi çıkarlarımızın önünde tuttuk. Böyle bir anlayışla yürüyoruz. yürümeye de devam ediyoruz. Asla partimizin tartışılması doğru değildir. Buna çanak tutanlar da eğer varsa onlarda doğru yapmıyor diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Günnar ise, “İlçe Milli Eğitim Müdürü ya da Milli Eğitim Müdürünü, Milli Eğitim Bakanı alır, Milli Eğitim Bakanı yerine getirir,  Milli Eğitim Bakanı isterse bir daha alır. Tamam.. Nokta.. Her hangi bir huzursuzluk veya benzeri bir durum söz konusu değildir. Milli Eğitim Bakanı bir kararnameyle Milli Eğitim İlçe Müdürünü görevden alma kararnamesini yayınladı. 

DEMEK BİR TAKIM GEREKÇELERİ VARDI
Ama o kararnameyi yine kendisi çekmiştir. Demekki geriye çekmesini gerektirecek bir takım gerekçeleri vardı sayın bakanımızın. Ama bütün müdürler için söylüyorum bunu. Sadece orası için değil: Hiç bir müdürlük genellikle imtihanla olunmuyor. Dolayasıyla idare amir, yetkili daire, istediği zaman göreve getirir kendisinden iş ister, istediği zaman görevden alır. 

Bazan da evet biz yanlış yapmışız, veya şimdilik bunun burada durması gerekir düşüncesiyle tekrar görevine iade edebilir. Dolayasıyla bu iş teşkilatın veya basının meselesi değildir. Mesele hizmet etmektir. Trabzon eğitimde başarılı mı? Demek ki Milli Eğitim Müdürümüzden sayın bakanımız memnun. Belki çok daha iyi yerlerde değerlendirilmesi gerekebilir amirlerimizin, belki aynı pozisyonda tutulması gerekebilir. Buna sorumlulukla karar verecek olan kişi Milli Eğitim Bakanıdır” ifadelerini kullandı.