Bu ziyaretlerden biri ise geçen hafta gerçekleşti. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ve Trabzonlu muhtarları ayrı ayrı ziyaret eden Örs ve Kaya, burada fikir alışverişinde bulunurken, yaşanan sorunların çözümü noktasında ise ilgili makamlarla görüşüleceğinin sözünü verdi. 

Her iki ziyaretle ilgili konuşan Aktürk, “Biz milletin temsilcisiyiz. Vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara bire bir vakıf oluyoruz. Onlarla mahallelerimizde aynı sorunları yaşadığımız için ilk elden bu bilgileri aktarabiliyoruz. 

Sayın Milletvekillerimiz de bizi ziyaret ederek bu sorunları dinlediler. Mahallelerimizde yaşanan vatandaşın bire bir kaldığı sorunları ilk ağızdan dinlediler. Aslında milletvekillerinin, bu şekilde muhtarlarla daha fazla bir araya gelmesi gerekiyor. Örs ve Kaya’nın bu davranışı herkese örnek olmalı. Milletin derdini sormak, onların derdi ile dertlenmek için sahaya inilmesi gerekiyor. Kimse yukarıdan aşağı bakmayacak. Aynı havayı soluyacak, milletin derdiyle dertlenecek” dedi. 

Ziyaretlerde Örs ve Kaya’nın muhtarın demokrasinin temel taşı olduğunu vurguladığını ifade eden Aktürk, “Bu değer, muhtarın kendi şahsi değeri değil, milletin değeri olduğuna vurgu yaptılar. Bizde ziyaretlerde mevcut sorunları aktardık. Aramızda verimli bir görüş alışverişi oldu. Ziyarette daha çok muhtarlarla bir araya gelinmesi ve sorunların dinlenmesi noktasında fikir birliğine varıldı” diye konuştu.