CHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na gösterilen yoğun ilgi nedeniyle tören mitinge dönüştü.

Yoğun katılımın yaşandığı tören ile ilgili sosyal medya hesaplarından birbirinden farklı paylaşımlar yapıldı.

Bunlardan bir tanesi AK Parti’de görevli olduğu iddia edilen Ş.M.A’nın paylaşımı Trabzonluları kızdırdı. 

Paylaşım sosyal medyada hızla yayılırken Ş.M.K paylaşımında Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’da yaptığı mitingin fotoğrafını paylaşarak, ‘Ekrem İmamoğlu, Trabzon’da Pontus Rum Cemiyeti tarafından işte böyle karşılandı. Zira adam istanbul’u tekrar Konstantinopolis yapan kişi. Biz demiyoruz Atatürk’ün denize döktüğü Yunanlar diyor’ ifadelerine yer verdi.

Paylaşıma gelen yoğun tepkiler üzerine Ş.M.K paylaşımlarını kaldırıldığı görüldü.

Bu paylaşımlar üzerine CHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Ünsal Demir sert bir açıklama yayınladı.

Demir paylaşımla ilgili olarak, ''Bugün Trabzon tarihinin en kalabalık mitinglerinden birini gerçekleştirdik. Sanırım bunun hazımsızlığı AKP nin Başakşehir teşkilatına kadar ulaşmış ki orada görevli olan  kendini bilmez bir şahıs tarihi şehrimiz Trabzon' a ve onun güzel insanlarına Pontus Rum Cemiyeti diye hitap etti. Kendini bilmez bu insana tarihi ve siyasi çok da güzel bir cevap verirdim ama kendisi ondan da anlamıyacaktır. En güzel cevabı 23 Haziran da Trabzon'un evladı Ekrem İmamoğlu İstanbul daki hemşerileri ve 16milyon İstanbullu ile verecektir. Herşey çok güzel olacak.''