Çin’le ticaretin temeli atıldı.

Seyahate MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı ve İsmar Marketler Zincirlerinin Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Mahitapoğlu, Kaanlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaan, Kahvaltı Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tüysüz , Üçyıldız Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bektaş,  Cihan Medikal’ın Sahibi Cihan Bıyıkoğlu, Boztepe Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Değirmenci, Ze İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Canım, Harunoğulları Gıda Genel Müdürü Koray Yıldırım, Mürtezaoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Mürtezaoğlu, Gönül Sarayı Forum Şubesi’nin Sahibi Murat Ay, Yazıcılar Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yazıcı katıldı.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

MÜSİAD Trabzon şube başkanı Mahitapoğlu, seyahatle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu; “Seyahat  iş adamlarımız adına çok verimli olmuştur. Gruptaki arkadaşlar onlarca Çinli üretici firmayla  ön görüşmede bulundular ve gelecekteki yapılacak ticaretin temellerini attılar. Bu ön görüşmeler süreç içersinde mail ve telefon yolu devam edecektir” açıklamasında bulundu.

UFUK TURU OLDU

Bu ziyaretin edeceğinden bahseden Başkan M.Hanefi Mahitapoğlu, gezinin üyeler açısında önemli bir ufuk olduğunu belirterek, “Geziye  katkıda bulunan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na teşekkür ederiz. Ayrıca Guanzhou’da grubu karşılayan ve iş görüşmelerine öncülük  MÜSİAD’ın Pekin Temsilcisi Can Zıplar beyefendiye de çok minnettarız. Bu ziyaret bizim için önemli bir ufuk  turu oldu” ifadelerini kullandı.

DEĞİRMENCİ: ÇİN PAZARI BİZLERİ BEKLİYOR

Geziye katılan Boztepe Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Değirmenci de şunları söyledi; “Çin’den ithalat yapma noktasında belki geç kaldık, fakat hızla gelir seviyesi artan ve ihtiyaçları hızla değişen bir buçuk milyarlık Çin pazarı bizleri bekliyor. Özellikle gıda sektöründe önemli ihracatların yapılabileceğini yöremiz de yetişen fındığın Çin’e pazarlanabilecek. Peynir zeytinle çok tanışmayan Çin pazarına, bu ürünlerin de kısa sürede sokulabilecek. Ayrıca seyahat sonucu elde edilen bilgi birikimler Trabzon’un yanı sıra tüm Türk iş adamlarıyla paylaşılacaktır.” Ayrıca geziye katılan mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyeler Guanzhou’nun çok yakınındaki mobilya şehrini gezip önemli temaslar da bulunarak önemli bir ön görüşme yaptılar.