61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL - Trabzon’un Of İlçesinde  2013 yılında dönemin İlçe Belediye Başkanlığı tarafından yapılan taksi durağı ihalesi, Danıştay tarafından iptal edilince , 2016  yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yeniden yapıldı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde yapılan ihalede Of İlçesinde  kurulan 6 adet ticari taksi durağında 95 adet plaka için toplamda 158 teklif alındı.  Alınan tekliflerin ardından yapılan ihale sonrasında  10 kişinin ihalenin iptali için İdare Mahkemeye başvurduğu bildirildi.

İdare Mahkemesi son duruşmasında ise konuyu karara bağladığı ve mahkemenin  ihaleyi iptal ettiği ileri sürüldü.

Mahkemenin henüz gerekçeli kararını açıklamadığı ancak görüşme tutanağında iptal kararının gözüktüğü bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, daha önce 2013 yılında bir ihale yapıldığını ve o ihalenin de iptal edildiğini hatırlatılarak “Şoförlük mesleğini yıllardan beri yapmayan kişilere plakaların ihale edilmesinden kaynaklı olarak bir iptal kararı çıktığını düşünüyoruz. Plaka tahsisi yapıldığından dolayı iptal kararı bekliyoruz. Mahkeme resen araştıracağı başka sebeplerle iptal kararı gerçekleştirilebilir”  ifadeleri kullanıldı

Mahkemenin henüz gerekçeli kararını açıklamadığını, net kararın burada belli olacağını da kaydedildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İptal olduğu zaman karşı taraf belki Bölge İdare Mahkemesine veya Danıştay’a gönderebilir. Kesinleşmesini bekleyeceğiz”  ifadeleri kullanıldı. 

Bu noktada bir de uyarı da bulunularak isei, “Hangi taksi durağı ile ilgili iptal kararı verildiği henüz net değil.  Belki bazı taksi duruklarının iptal edilmemiş  olabilir. Bir tane taksi durağı yok. O gerekçeli kararda ortaya çıkacak” ifadeleri kullanıldı.