61SAAT HABER SERVİSİ - ÜNİAR tarafından ilki 2017 yılında yapılan Öğrenci Dostu Şehirleri Araştırma Raporunun 2019 yılı sonuçları belli oldu. Rapora göre Trabzon, bir önceki yıla göre 3 basamak yükselerek 12. sırada yer aldı. 
Raporu AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı sosyal medya hesabından yayınlarken dikkat çeken bilgiler verdi. Trabzon’un öğrenci dostu şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Yaylalı, “Trabzon, 2017 yılında 13., 2018 yılında 15. ve 2019 yılında 12. sırada yer alarak üç yılda da ülkemizin Öğrenci Dostu Üniversite Şehirlerinden biri olmuştur.
Şehrimiz, her dinamiği ile bu sıralamada iyi düzeyde olan yerini daha iyiye yükseltmek için çaba göstermelidir. Daha üst sıralara yükselme potansiyeli yüksek olan Trabzon, calışmanın altlıklarına bakılarak her kesimin kendine bir ödev çıkarması ve gereğini yapması ile ülkemizin öğrenci başkentlerinden biri olabilecektir” ifadelerini kullandı. 

Bölgemizde en yüksek atılımı gerçekleştiren şehir ise Ordu oldu. Geçen yıl 21. sırada yer alan Ordu, bu yıl 4 basamak yükselerek 17. sırada yer aldı. Bölgede Giresun ve Ordu öğrenci dostu şehirler arasında yer alırken Rize’de öğrencilerin memnun olmadığı şehirlerden biri oldu. Bölgemizde öğrencilerin en memnuniyetsiz olduğu iller ise rapora göre Bayburt ve Gümüşhane oldu.