Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından organize edilen ‘Türk İslam Dünyası Mühendislik-Mimarlık ve Şehircilik Olimpiyatları’nın ilki 15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak.

Olimpiyatlarda Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nde temsilciliği bulunan 28 ülkenin yanında, dünya kamuoyunda geçmişte ve günümüzde Türk-İslam dünyası olarak adlandırılan ülke ve akraba topluluklardaki Türk İslam ortak kültürüne ait Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik projeleri yarıştırılacak.

Trabzon Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak Olimpiyatlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı,Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Türk-İslam Dünyası’ndan üniversiteler ve sivil toplum örgütleri destek verecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türk-İslam Dünyası Mühendislik-Mimarlık ve Şehircilik Olimpiyatları’nın Trabzon’da yapılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Gümrükçüoğlu “Mühendislik, mimarlık ve şehircilik mesleğinin gelişmesine ve ilerlemesine öncülük etmek, kimlikli, kişilikli, çevreye ve insana saygılı daha medeni şehirler oluşturmak çeşitli sebeplerden tahrip olan , kaybolmaya yüz tutan ve bulunduğu coğrafya dışında bilinmeyen mimarı eserlerin durum tespitlerini yaparak yok olmalarının önüne geçmek, önemli eserlerin bilinmelerini sağlamak amacıyla ilki düzenlenecek Türk İslam Dünyası Mühendislik-Mimarlık ve Şehircilik Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacağız. Olimpiyatların Trabzon’da yapılması için emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.