61SAAT HABER SERVİSİ Sinan Kalaycı

Trabzon’da vatandaşın gözde sosyal mevkilerinden biri olan sahil yürüyüş yolu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemelerle farklı sosyal etkinliklere kapılarını açıyor. Daha önce TRAPARK uygulamasını başarıyla şehre kazandıran Büyükşehir Belediyesi, çağdaş şehirlerin vazgeçilmezi olan kiralık şehir bisikleti uygulamasını ise ‘’TRABİS’’ adıyla Trabzon’a kazandırıyor.

60 BİSİKLET, 8 KM’LİK PARKUR

TRABİS projesi hakkında bilgi aldığımız proje sorumlusu, Başkan Danışmanı Murat Saral şu ifadelere yer verdi:

Bildiğiniz gibi sahil yürüyüş yolundaki bisiklet parkuru ilk etapta deniz tarafındaydı ve kısa bir parkur idi. Bu yolu daha kullanılabilir olması için tamamlayarak yol tarafına aldık. 4000 metre gidiş ve 4000 metre geliş olmak üzere 8 km’lik bir bisiklet yolu hazırladık. Proje ilerleyen süreçte Ganita mevkisine uzanacak şekilde genişletilecek. Yapımı devam etmekte olan Gülcemal projemizden Ganita’ya kadar uzanan uzun bir bisiklet yolu olacak.

İLK HAFTA BEDAVA…

Önümüzdeki hafta açılışı yapılacak olan TRABİS’in, tüm Trabzon halkına ilk hafta bedava hizmet vereceğini kaydeden Saral sözlerini şu şekilde sürdürdü…

Sahile harici bir bisiklet ile gelmeyen vatandaşlar yarım saat, 1 saat, 2 saat gibi periyotlarda bisikletleri kiralayıp kullanabilecekler ve ilk hafta açılışa özel ücretsiz hizmet verilecek.

Bisiklet sağlık açısından bakıldığında en ideal sporlardan biri. Bu bağlamda parkurda küçük bir vitamin bar da hizmete sunduk. Bisikletini süren, sabah sporunu yapan vatandaşlarımız portakal, kivi, nar, havuç suyu gibi organik meyvelerin %100 sıkma sularını da tüketebilecek.

Ayrıca öğrencilerimizi de bisiklet spora teşvik adına burada ücretsiz aktiviteler gerçekleştireceğiz.

MARKA OLARAK YERLİ SERMAYE SEÇİLDİ

Hizmete geçirilen TRABİS uygulamasında dikkat çeken bir diğer nokta ise bisikletlerin Türkiye’nin bisiklet dünyasındaki gururu olan yerli Kron markasından seçilmesi idi. Bu konuda da görüşünü sorduğumuz proje sorumlusu Saral şu cevabı verdi:

Bisikletleri alırken kaliteli ürün alalım istedik, şehir bisikleti olarak adlandırılan bu modelleri seçtik. Bay-Bayan herkesin rahatlıkla kullanabileceği, gayet sağlam ve üst düzey bisikletler getirdik. Vatandaş gelecek, oradaki görevlilerimiz yardımıyla güzel bir deneyim yaşayacak. Bu bağlamda Trabzon’umuzu ve sahilimizi güzelleştirme çalışmalarımıza devam edeceğiz.